Horeca

Westerkerk wordt binnenkort omgetoverd tot hotel en restaurant BUNK

  • Door Redactie
  • |
  • 5 april 2019
  • |
  • 1 reactie

Op de Westerkerk aan de Catharijnekade hangt een doek met de tekst ‘Het is hier geen hotel’. Dat is geen protest, maar een ludieke actie van het nieuwe hotel- en restaurantconcept BUNK: “Met een knipoog spreekt BUNK uit dat het, ondanks dat het natuurlijk wel een hotel is, vooral een plek gaat zijn waar iedereen zich welkom voelt.” 

Er komt dus een hotel en een restaurant in de Westerkerk en die zijn niet alleen bedoeld voor reizigers. BUNK wil dat de Westerkerk een sociale plek gaat worden met veel aandacht voor kunst en cultuur, en dat ook Utrechters zich er welkom voelen. Er zullen evenementen worden georganiseerd voor zowel stadsgenoten als hotelgasten. Gedurende de dag biedt BUNK bovendien gratis werkplek aan studenten of ZZP’ers, en in de avond kan men genieten van een speciaalbiertje of eigen BUNK pils, wodka of gin. De keuken, waar gebruik wordt gemaakt van zo veel mogelijk lokale en duurzame ingrediënten, is open van 7:00 uur tot 22:30 uur.

Zo veel mogelijk materialen uit de kerk uit 1891 zijn opnieuw gebruikt, en BUNK heeft de karakteristieke elementen van het pand, zoals de galerij, de hoge gekleurde ramen en het orgel, een centrale plek gegeven. Midden in de kerkzaal is een groot houten blok gebouwd met daarin een bar, de keuken en hotelkamers.  Een glazen lift brengt gasten langs het Rijksmonumentale Quellhorst orgel omhoog tot in de nok van de kerk. Daar zijn namelijk ook hotelkamers te vinden.

Op dit moment is BUNK Utrecht op zoek naar medewerkers voor het hotel, restaurant en de keuken.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Fred schreef:

    Daarmee is tevens het lot bezegeld van die vier kerken van de Gereformeerde Kerken in Nederland die rond het begin van de twintigste eeuw werden gebouwd in Utrecht, te weten de Ooster- en Zuiderkerk (gesloopt), de Noorderkerk (omgevormd tot moskee) en de Westerkerk (laatstelijk Gereformeerde Gemeente).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *