Meer dan 850 restaurants zijn geselecteerd voor de gids

TivoliVredenburg toneel van prestigieuze restaurant Gault&Millau Awards 

Ook TivoliVredenburg gaat weer even open

In TivoliVredenburg worden op maandag 5 februari de Gault&Millau Awards uitgereikt. De top van de Nederlandse restaurantwereld komt die dag samen om te ontdekken welke chefs en restaurants in de prijzen vallen. Daarnaast wordt de gloednieuwe Gault&Millau gids 2024 gepresenteerd.

Meer dan 850 restaurants zijn geselecteerd voor de gids. De beoordeling gaat met punten op een schaal van 20.

Utrechts was vroeger een typische studentenstad met weinig gastronomische hoogtepunten. Eten was vooral makkelijk, gezellig, snel en goedkoop. De laatste jaren heeft de stad een inhaalslag gemaakt.

In Utrecht scoort Karel V in de gids met 16 koksmutsjes het hoogst, op nummer 2 staat restaurant 273 en op 3 staat Hemel en Aarde.

In totaal staan 37 Utrechtse restaurants in de gids. Maandag wordt bekend of de stad meer gastronomische toppers levert aan de van oorsprong Franse restaurantgids.

Gault&Millau Nederland is 100% onafhankelijk in zowel de beoordelingen als het genereren van inkomsten. Zo worden de beoordelingen altijd door anonieme inspecteurs gedaan, die zich niet bekendmaken en altijd zelf de rekening betalen. Alle inkomsten worden gegenereerd door middel van partnerships met toeleveranciers en entreegelden voor evenementen.

Dankzij burgemeester Sharon Dijksma worden de Awards in Utrecht uitgedeeld. Zij zorgde ervoor dat TivoliVredenburg beschikbaar is voor het prestigieuze evenement.

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *