Petitie

Utrechtse Trudie Leerink start petitie: “George moet blijven”

Trudie Leerink:”Het is inhumaan”

Toen Trudie Leerink de berichtgeving op De Nuk over de dakloze George die volgende week het land dreigt te worden gezet, twijfelde ze niet en begon een petitie.

Want, zegt ze, George moet blijven. Trudie, die sinds 30 jaar in Utrecht woont, is geen actievoerster. “Ik kan slecht tegen onrecht zo dicht bij” legt ze uit. “Mijn intuïtie zei probeer dan maar eens een petitie te maken. Ik heb verder geen wortels met Suriname maar vind het zo inhumaan dat iemand, die zich al 20 jaar inzet voor de stad, door de IND teruggestuurd wordt na zijn vroegere geboorteland. Daarbij waren Suriname en Nederland ooit één land tot de onafhankelijkheid van Suriname in 1975. Toen was George 22 jaar, hij is in 2020 zoals zoveel Surinamers naar Nederland gekomen. Hij leeft dakloos en wil pertinent niet terug. Daar zal hij zijn redenen voor hebben.”

bekijk hier het interview met George.

De petitie is hier te vinden.

Redactie

42 reacties

Reageren
 1. George moet blijven en ik vind dat de Utrechts politiek zich hier sterk voor mag maken.

 2. Nee deze meneer moet blijven in nl
  Hij werkte voor de gemeente Utrecht kan toch niet dat hij weg moet!!!en hij is ook Als Nederland geboren.

 3. Meneer George moet blijven !! En ik vindt dat hij zeker zijn recht heeft in Nederland meer dan wat de vluchtelingen in dit land hij is een hard werkende man die al jaren in dit land woont .

 4. Mijn dank is groot aan een ieder die zijn/haar stem uitbrengt. George moet blijven, hij is meer Utrechter dan Suriname. Hij laat al jaren zien dat hij het waard is. Zijn CV heeft meer dan 4 bladzijdes, dit alleen omdat hij nooit weigerde en overal werkt. Geef George de kans van zijn leven, de Nederlandse nationaliteit. Hij heeft het meer dan verdiend. Stem op George, George moet blijven

 5. Geachte,

  Schaam jullie nu niet. Om dit te doen.
  Nee echt niet. Dan zijn jullie echt ziek.
  😡😡😡😡😡

  Gr Edwin

 6. Ten eerste wil ik zeggen dat ik het jammer vindt dat het zo is gelopen, maar we blijven vechten en hopen op goed nieuws dat u kunt blijven opa, ik hou veel van u en hopen dat het werkt.

 7. Als deze man geen strafblad heeft laat m lekker hier blijfen Hij werk toch ook dus werk voor zijn geld

 8. George moet gewoon in Nederland blijven, die man stuur je toch niet terug naar een land waar je niets heb, geen werk kan doen, kort gezegd geen toekomst heb.
  Ik vindt dit niet kunnen, GEORGE MOET BLIJVEN!!!!

 9. Gdm mijn broer moet blijven,hij heeft geen toekomst in suriname na 23 jaar in nederland gewoond te hebben.

 10. A. Bruinhart
  George moet blijven, hij is voor 1975 geboren in Suriname en toen was Suriname kolonie Nederland aangezien hij het niet voor het zeggen had dat hij niet eens was met onafhankelijkheid van Suriname in 1975 En het land niet uit kon vluchten werd zijn Nederlandse nationaliteit hem ontnomen. Meneer George moet in Nederland blijven.

 11. George moet blijven dit kan toch niet waar zijn.
  Een lieve man die zich rot werkt voor die 2 euro.
  Ik ken hem via het werk ..kom op zeg dit kunnen ze toch niet maken

 12. George moet blijven vindt ik ..Ik vindt dat je alles van iemand kan afpakken behalve zijn nationality hij is en blijf een geboren nederlandse..! Nederland doe je werk en laat die man hier blijven.. Hij is en blijf een geboren nederlandse..!

  George moet blijven.

 13. Hij is niet verslaafd aan drugs, achohol en geen Crimineel, en ook nog een geboren Nederlanders, ik vind dat hij metéén geneutraliseerd word en een onderdak krijg, want al die Criminele mensen in Nederland worden ophanden gedragen door de Regering, maar een geboren Nederlanders die werk, en ge VLIEG kwaad doet moet het land uit, waar moet hij naar toe, want hij is een Utrechtse burger.
  GEORGE MOET BLIJVEN 🙏

 14. Die ambtenaar die deze beslissing heeft genomen, moest zich schamen.
  Heel goed dat er zulke lieve mensen zijn zoals Trudie Leerink die het voor George wil opnemen. You go girl!
  Ik kom uit Rotterdam maar ik heb de petitie getekend.

 15. GEORGE OST GAAT MAANDAG OM 7 UUR MET DE TREIN NAAR SCHIPHOL,HIJ MOET OM 8 UUR OP SCHIPHOL ZIJN,BURGEMEESTER VAN UTRECHT WERKT NIET MEE. HIJ HEEFT GEEN TOESTEMMING OP PAPIER OM IN UTRECHT TE BLIJVEN,HIJ IS ERG ONZEKER. ZIELIG ik zou niet vertrekken schande gewoon.

 16. Laat deze man blijven 20 jaar in utrecht en dan weg heb andere mensen erge dingen zien doen deze man doet geen vlieg kwaad schaam mij om utrechtse te zijn kom op burgemeester !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *