George moet blijven

George is vanochtend niet naar Suriname gegaan en duikt onder

Vanmorgen moest George Ost zich melden op Schiphol voor een enkele vlucht naar Suriname. Dakloze George, die al twintig jaar in Utrecht woont, moet het land uit omdat hij niet over een Nederlands paspoort beschikt. De uitzetting leidde tot grote verontwaardiging onder zijn stadsgenoten. De petitie “George moet blijven” is inmiddels 4666 keer ondertekend. De afgelopen dagen hebben deskundigen het dossier van George bekeken en zij hopen dat er nog een uitweg voor hem te vinden is.

Gesteund door de solidariteit van veel Utrechters heeft George vandaag besloten het vliegtuig naar Suriname niet te nemen. Hij is niet op zijn werk verschenen en momenteel niet in Utrecht.

Frank Dries, hoofdredacteur van Straatnieuws en contactpersoon van George, wil niet op dit moment in details ingaan. “Het is belangrijk dat we nu het juridische traject zorgvuldig ingaan. De keuze van George is duidelijk. Hij wil hier hoe dan ook blijven. Dat velen hem steunen is daarbij enorm belangrijk.”

Vanuit de IND (immigratie- en naturalisatiedienst) werd gesuggereerd dat George in Suriname een breed familie netwerk heeft dat hem zou kunnen opvangen. Dat netwerk schijnt volgens familieleden in Nederland zich te beperken tot een bedlegerige moeder.

Afgelopen donderdag volgden we George toen hij een raadsvergadering bezocht. Bekijk hier onze reportage.

Redactie

9 reacties

Reageren
 1. Laat George lekker blijven!!! De ene na de andere asielzoeker wordt binnen gehaald. Hoeveel illegalen zijn er in Nederland, zet deze er eerst maar eens uit. George woont al 20 jaar in Nederland!

 2. George hoort hier..
  Je was een topper voor vele zal je missen op het werk als je je brood kwam halen.
  Je collega uit de kantine…
  Blijf denken en bidden voor jou

 3. Laat die man hier blijven zoals Alianne al zegt er worden zoveel mensen hierheen gehaald of komen gewoon illegaal, weet dat mensen op vakantie gaan naar een ander land vul zelf maar in…… en altijd terug komen met een familielid!!!!! De man woont hier al 20 jaar en doet niemand kwaad laat hem toch met rust.

 4. Criminelen moeten ze eruit zetten als ze een dubbel paspoort hebben, dan de ned paspoort afpakken

 5. Laten we het eens over wethouder van Ooijen hebben. Het kan zijn dat dit een zaak van de landelijke politiek is. Maar dan nog, een uiting van zorg? Iets van empathie? Dat is nog niet zo moeilijk? Verder dan “Ik kan niets voor hem doen” kwam deze christelijke bestuurder niet. Welterusten van Ooijen. Voor mij val je enorm door de mand.

 6. Als zijn netwerk in Suriname “slechts” een bedlegerige moeder is vraag ik mij af wat hij hier nog in Nederland doet.

 7. Ik ken deze man (op leeftijd) persoonlijk. Geef hem de benodigde papieren en laat hem blijven. Laat hem zijn laatste jaren in zijn thuisland Nederland verblijven. Ik begrijp nog steeds al die opwinding niet uit de politiek over het terug sturen van een hardwerkende eerlijke man. Daar is dit land mee gebouwd. Of moet je tegenwoordig crimineel zijn om te mogen blijven. Sorry George voor het gedrag en denkwijze van sommige politieke leiders.

 8. Dank voor alle 4666 ondertekeningen voor de petitie George moet blijven.
  Dapper van hem om onder te duiken.
  Klinkt Gek, maar daar ben ik blij mee!!!
  Wens George en allen die om hem heen staan, veel geduld en ook ontspanning toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *