Onze columnisten

Unlockdown

 • Door Redactie
 • |
 • 12 januari 2021
 • |
 • 3 reacties

Hoe komt het toch? Met die eerste lockdown vorig jaar ging het zo snel de goede kant op en nu niet.

Na Zwarte Vrijdag, Kerstmis en Oud & Nieuw, heb ik wel een antwoord, dat je kunt vinden als je boodschappen gaat doen. In mijn geval is dat bij de AH in de Twijnstraat. Vorig jaar hingen er binnen no time kuchschermen bij de kassa. The show had to go on en dat deden ze goed. Beveiliging bij de deur deed zijn werk, al kreeg je daardoor rijen voor de winkel. Er was een beperkt aantal winkelwagentjes en mandjes maar dat is inmiddels helemaal losgelaten. Geld moet er verdiend worden dus laat de mensen maar weer fijn en masse de winkel in. Katsjing! 

Mondkapjes? Het maakt ze geen moer uit. De helft van de vakkenvullers loopt met het kapje onder de neus of kin en een enkele assistent-manager geeft dat voorbeeld. Helaas ten koste van het personeel dat wèl verantwoordelijkheidsbesef heeft en bange klanten die zich door de aanblik van het personeel, niet veilig voelen. Vooral ouderen.

Ik was het zat na dit al weken te hebben aanschouwd en trachtte een klacht in te dienen via de website van AH na eerst een assistent direct aangesproken te hebben. Vriendelijk was ik niet en zei kort maar krachtig:

‘U geeft een slecht voorbeeld’.

‘Ik kom net van m’n pauze.’

‘Ja… ik ook… dus?’

‘Niks dus.’ En weg was hij… 

Lastig, lastig… maar uiteindelijk na een mislukte belpoging (verwachte wachttijd 20 minuten!), heb ik maar een account aangemaakt om te appen. Na een uur kreeg ik eindelijk antwoord van ‘Daphne’. De klacht zou worden doorgestuurd worden naar de betreffende winkel, zonder enige vorm van excuses door de klantenservice. Of er iets van komt? Geen idee. Ik heb wel een aardig idee waarom we in een lockdown blijven in ieder geval. Het vaccin is er toch… waarom zouden we het dan nog serieus nemen?

Michael Schuurmans

Utrecht, 12 januari 2021

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

3 reacties

 • Coen schreef:

  De lockdown in ons land stelt weinig voor. Bloemenzaken, schoenmakers, broodjeskraam op de oudegracht (daar staan ze naast elkaar in de rij) worden als essentieel beschouwd. Tja, dan wordt er uiteindelijk wel een keer gesproken over een avondklok. Die niet nodig zou zijn als de overheid zijn verstand had gebruikt en de zaken had gesloten die niet echt essentieel zijn.

 • Jasper schreef:

  Nederland in lockdown? Kijk even op straat. Alsof er niets aan de hand is.

 • Lodewijk schreef:

  Het recept van Rutte/De Jonge: overdag met zijn allen de straat op, ’s avonds iedereen thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *