Utrecht onze stad

Tulpenactie van Marleen Pinkse groot succes. Wie neemt het over?

 • Door Redactie
 • |
 • 26 maart 2020
 • |
 • 5 reacties

Tulpenzee bij Marleen.

Marleen Pinkse heeft familie in de bollenstreek. Dus ze kent het verhaal van de miljoenen tulpen in de knop waarvan de meeste op de afvalhoop belanden. Dat is niet te verteren voor die kwekers en dus bedacht ze in samenwerking met haar neven Jan en Frans van der Slot een plan om de tulpen een goede bestemming te bieden. Voor 5 euro kon je woensdag een bos van 50 tulpen bestellen die Marleen eerder die dag bij haar neven in Voorhout had opgehaald. Je kon ze zelf houden of bij iemand laten bezorgen.

Het werden heel veel bosjes met vaak verzorgingshuizen, verpleeghuizen, UMC, Diak, politiebureaus en ouderen in isolement als afleveradres. Met dit mooie initiatief werden hardwerkende bollenboeren geholpen. Maar het was ook een hartverwarmend gebaar voor mensen die het nu vanwege het ontbreken van sociale contacten zo moeilijk hebben. En daarnaast, nu de bloemmarkten dicht moeten, ook praktisch voor dat bloemetje in eigen huis. Marleen is nog steeds een beetje overdonderd door het succes van de actie. “Heel veel mensen waren enthousiast en deden mee. Ik kreeg zelfs reacties van kerken uit Zeist die willen meedoen. Ik had gerekend op zeventig bossen maar het werden ruim zevenhonderd. Helaas kan ik het niet doorzetten. Omdat ik een baby heb en mijn eigen praktijk heb ik er geen tijd voor. Misschien kan iemand anders het overnemen. Dat zou geweldig zijn.”

Wil jij de tulpenactie overnemen? Mail naar: marleen_p@yahoo.com

Marleen met een kruiwagen vol tulpen.

Iedereen was enthousiast.

Tulpen voor het Leger des Heils.

Klaar voor een mooie bestemming.

Even een handje helpen

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

5 reacties

 • Pauline schreef:

  Wat een leuk initiatief! Als ik had geweten had ik graag een paar bossen gedoneerd, maar zelf ook een paar gehouden! Als iemand het overneemt zet dat dan ook even de NUK.

 • Jeroen schreef:

  Hoi,
  Ik kreeg dit berichtje.
  Is dat ook van jullie of is het nep?

  Lieve mensen,????

  In deze roerige tijden is het mooi om iets voor elkaar te betekenen waar het kan.

  In de bollenstreek staan miljoenen tulpen in knop. De meeste gaan de afvalhoop op. Dat is niet te verteren voor de kwekers. Twee ervan wil ik graag helpen: Frans en Jan van der Slot.

  En ook kunnen we nu allemaal wel een bloemetje gebruiken! Zeker de bewoners in verpleeg-of verzorgingshuizen die geen bezoek meer kunnen ontvangen en de mensen die hen verzorgen.

  Het zou hartstikke mooi zijn als we met elkaar zoveel mogelijk tulpen redden, onze medemensen en onszelf een beetje opvrolijken en zo ook deze hardwerkende bollenboeren helpen.

  Help mee en koop een bos tulpen voor jezelf of iemand die nu noodgedwongen zonder bezoek zit. Voor €6,- krijg je een bos van maar liefst 50 tulpen.

  Voor wie?
  Voor iedereen woonachtig in Amersfoort en omstreken. Postcodegebieden: 3730 t/m 3871

  Hoe doe je mee?
  Door:
  · deze app door te sturen naar je vrienden en bekenden in Amersfoort en omgeving
  · uiterlijk maandag 6 april 17.00 uur door te geven hoeveel bossen je zelf wilt en hoeveel bossen voor iemand anders.
  · te klikken op het linkje naar de bestelling en het invullen van enkele gegevens: https://forms.gle/bBxe96A3d6CZoKXr6

  Hoe en wanneer krijg je je tulpen?
  We gaan de tulpen thuis af leveren, daarbij rekenend houdend met de verlangde 1,5 meter afstand. Om iedereen snel te kunnen helpen en ivm de hygiëne, vragen we je het bedrag vooraf via Tikkie over te maken. Deze word je per app toegestuurd.

  We gaan bezorgen vanaf donderdag 9 april en hopen zaterdagavond alles bezorgd te hebben..

  Bezorgers gezocht!
  Op dit moment zijn we nog bezig met het zoeken van meer bezorgers, dus als je wilt helpen, graag! Stuur me dan even een appje.

  Strijkstok
  Voor de gemaakte onkosten van met name de bezorgers reserveren we €1,- per bos. De rest gaat naar de bollenkwekers.

  Iedereen die meedoet alvast bedankt! Het zou een geweldig mooi gebaar zijn. ?

  Met vriendelijke groet,

  Tjeerd Boersma
  +31 (0)6 55 142 809
  KOOIMANBOERSMA
  Samen met plezier bouwen aan prestaties!
  http://www.gezondewerkrelatie.nl

 • Redactie schreef:

  Beste Jeroen,
  Dit bericht is niet van ons. We zullen een en ander verifiëren.
  Redactie De Nuk

 • Marleen schreef:

  Tjeerd Boersma heeft de actie overgenomen in Amersfoort. Er zijn ook ideeën voor nieuwe acties in Utrecht en Nijmegen. Als ik meer weet zal ik het hier posten. Mijn neven hebben inmiddels ook tulpen geleverd bij het Sophia Kinderziekenhuis, voor 300 leerkrachten in Barneveld en omgeving en binnenkort ook voor een kerkgemeenschap in Utrecht. Heel mooi dat iedereen zo enthousiast is!

 • Marleen Pinkse schreef:

  Deze week organiseert Selma May een actie in Utrecht. T/’m donderdag 23-4 kan je je bestelling doorgeven op +31 6 51744697

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *