Utrecht onze stad

Stilte (is zeker geen stilstand)

Stilte in TivoliVredenburg

Waar niet zo lang geleden gitaren gierden, violen gestreken werden, en publiek golfde. Daar is het nu stil. TivoliVredenburg is dicht. Onwezenlijk voor bezoekers, onwezenlijk voor de medewerkers. Een aantal van hem maakte het videogedicht “Stilte”. TivoliVredenburg verklaart hoe en waarom dit tot stand kwam. 

Het is stil in onze stad. Straten, terrassen en pleinen blijven leeg, maar achter de deuren gaat het leven door. Stilte betekent zeker geen stilstand. In de muziek is stilte een belangrijk element. Het laat bijvoorbeeld reflecteren op wat ervoor klonk. Of geeft juist kracht aan het stuk dat zal volgen. Het zal nog even duren voor geluid weer door onze stad schalt. Maar ook zeker nu zullen we het samen moeten doen. Wij kijken uit naar het moment dat onze deuren weer open kunnen en de muziek weer zal klinken.

Voor nu zoekt iedereen naar een nieuwe rol. In deze video reflecteren Tom Ruben en Jorn van Zwieten – normaal gesproken werkzaam in ons hospitalityteam – op deze gekke tijd. Nu schrijven ze dagelijks quarantainepoëzie gebaseerd op foto’s van TivoliVredenburg, om, in de nieuwe 1,5 meterrealiteit, de tijd door te komen. Waar Koen Bouman normaal gesproken videoclips en aftermovies maakt, richtte zijn camera zich hier op de afwezigheid van publiek, en zien we onze legen zalen. We horen de stem van Gerko Telman, als coördinator Productie normaliter druk bezig met het inplannen van alle producenten en technici, maar nu met ruimte voor zijn andere liefde: poëzie. Podcasthost David Achter de Molen bespreekt in het dagelijks leven concerten en andere ontwikkelingen in de muziekwereld, en nam het gedicht op in zijn studio Het Podcastkantoor.

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *