Utrecht onze stad

Creatief in Crisistijd: Wim Rieff organiseert wijnproeverijen vanuit huis

 • Door Redactie
 • |
 • 13 april 2020
 • |
 • 2 reacties

Ondernemers worden in deze tijd van crisis gedwongen anders naar hun onderneming te kijken. Wim Rieff van Ruben’s Proeflokaal gaat online wijn proeverijen aanbieden. 

“Geen omzet uiteraard want: geen mensen in de zaak én geen proeverijen” Dat was het antwoord van Wim Rieff toen Jelle Drijver hem belde met de vraag “hoe gaat het bij jou?”.

Wim is eigenaar van Rubens Proeflokaal, wijnbar aan de nieuwe gracht 197 in Utrecht. Jelle Drijver is ondernemer en al jaren vaste gast.

“Ik heb een idee” stelde Jelle voor. “Wat nou als we jouw proeverijen online gaan aanbieden?”.

“We sturen de mensen een proefpakket voor 2-personen bestaande uit een selectie van 6 mooie wijnen in flesjes van 100ml met alleen een nummer er op + instructies. Op vrijdag avond mogen de deelnemers om 20:00 uur klikken op een unieke link in hun mailbox waarna ze live kunnen kijken naar jouw professionele uitleg over hoe te proeven, achtergronden, productie etc.. Na afloop onthullen we welke wijnen ze geproefd hebben en waar ze te koop zijn”.

Beide heren waren enthousiast en besloten het gewoon te gaan doen. Een dag later werd een pagina gemaakt waarop men kon bestellen, en 5 (!) dagen na het ontstaan van dit idee genoten 24 mensen vanuit hun woonkamer van de eerste wijnproeverij op afstand. Fantastisch! De reacties waren lovend en Wim en Jelle besloten meteen een volgende thuis tasting te plannen. Op 17 april is de eerstvolgende. Het thema van die proeverij is: Zomerwijnen. Op 24 april met thema Noord-Italië. Meedoen kost €25 p.p. (één proefdoos is goed voor twee personen).

Crisis is natuurlijk vervelend maar leidt ook tot creativiteit. De thuistastings worden met zoveel enthousiasme ontvangen dat Wim en Jelle hier ook na de crisis mee door zullen gaan.Samen op een vrijdag avond wat leuks doen zonder dat er een BOB of oppas geregeld hoeft te worden. Lekker vanachter je eigen keukentafel.

Meer proeverijen zullen volgen. Naast Wijn wordt gewerkt aan aan Whiskey (icm Chocolade), Rum, Speciaal bier, 0.0 bier en Tequila/Mezcal (vergis je niet, los van de smerige shotjes in de kroeg bestaan er hele mooie Tequila’s die het proeven waard zijn).

Lezers van De Nuk kennen Wim Rieff van zijn mini-college’s over whisky en wijn. Kijk hier voor zijn les “wijn proeven.”

Voor meer informatie kijk hier.
TIP: met kortingscode VRIENDENVANDENUK betaal je geen verzendkosten.

 

Thuis proeven (foto: Marijn Arets)

Het proefpakket

Bekijk hieronder een filmpje van de eerste proeverij.

Als ondernemer ook je verhaal op De Nuk? Kijk hier.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

 • Threes Grootjen schreef:

  Wat leuk Wim en wat creatief!!!! Hoop dat er nog vele avonden komen en lekker genieten.veel succes! Groetjes Threes.?????

 • Maria mens schreef:

  Hoi Wim, je bent bijna mijn buurman, ik vind het een superidee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *