Twitter

‘Reclamezuil-relletje’ tussen gemeente en binnenstadbewoner

  • Door Redactie
  • |
  • 15 februari 2019
  • |
  • 2 reacties

Twitter / @UtrechtseSjoerd

Binnenstadbewoner Sjoerd de Boer verzet zich tegen de digitale reclamezuilen van de gemeente Utrecht. Op zijn Twitter-account deelde hij een foto waarop te zien is dat hij een NEE NEE-sticker op een digitale reclamezuil heeft geplakt. De gemeente kon er niet om lachen. 

“Hoi gemeente Utrecht. ik heb zo’n NEE-NEE sticker op zo’n nieuwe reclamezuil geplakt, maar de ongevraagde reclame blijft maar komen. Wat kan ik daar aan doen?”, schrijft Sjoerd de Boer op Twitter.

Drie medewerkers van de gemeente reageren er op. De eerste die reageert, raadt ‘UtrechtseSjoerd’, zoals De Boer op Twitter heet, aan om een klacht in te dienen bij de adverteerder of de verspreider. Een andere medewerker maakt er een grapje van: “We kunnen ook geen momentje inkakken met jou in de buurt hè! Daar had je ons mooi te pakken :-).” Een laatste medewerker kan er echter totaal niet om lachen: “Goedemorgen Sjoerd, ik vind het niet zo tof van je dat je onze stickers misbruikt voor je statement over de reclamezuilen. Ik verzoek je vriendelijk dit niet mee te doen en gewoon op de normale manier je protest te doen, dit kan ik niet waarderen.”

 

Twitter zou Twitter niet zijn als een aantal andere personen er niet op zou reageren. Iemand schrijft: “Zijn die stickers niet gratis verkrijgbaar bij de gemeente Utrecht? Ik ga stuk!” Andere mensen moedigen De Boer aan om de zuil vol te plakken met de stickers: “Meer stickers. Veeeel meer stickers.”

Klik op afbeelding om de conversatie te lezen.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *