protest op stadhuisplein

Utrechters demonstreren tegen uitsluiting en discriminatie

 • Door Redactie
 • |
 • 23 november 2023
 • |
 • 29 reacties

Houd elkaar vast. Dat is de oproep van de Utrechtse afdelingen van Utrechtse afdelingen van GroenLinks, PvdA, PvdD en D66  nadat de PVV gisteren de grootste partij van ons land werd. Vanmiddag 17.00 uur verzamelen Utrechters zich rondom het stadhuis om hand in hand om aan te geven “dat we niemand in de steek laten.”

Los van deze demonstratie heeft Antifa ook aangekondigd op het stadhuisplein te gaan demonstreren.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

28 reacties

 • Jaap Stam schreef:

  Lekker demoniseren weer.

  Vrijheid van meningsuiting en democratie, behalve als het rechts is.

 • Dymph schreef:

  Jammer dat PvdA/GroenLinks zich nu wel helder uitspreekt, met gisterenavond een gloedvolle rede van Timmermans. Helaas mosterd na de maaltijd. Democratie is een groot goed, maar je wordt er niet altijd vrolijk van. Lik je wonden en beraad je op de toekomst.

 • Jeroen schreef:

  Antifa is het grootste tuig wat er is

 • Bob schreef:

  Timmermans moet maar eens wat gaan roepen over gelijkheid in moskeeën en in Ter Apel, maar dat durft hij helaas niet.

 • Chris schreef:

  Soms moet je gewoon je verlies pakken en je mond houden.
  Wat denken ze hiermee te bereiken?
  Zielig volk.

 • Mila schreef:

  Demonstratie tegen een verkiezingsuitslag? Waaaarrr heb ik dit eerder gezien…? Ah ja, VS 2021. Waar links afschuw tegen uitsprak omdat Trump-stemmers geen democratisch gekozen president accepteerden. Dit is de willekeur van links. De rechtse kiezers zijn jarenlang monddood gemaakt weggezet vanwege hun mening, dan krijg je radicale stemmen.

 • Hannah schreef:

  Hou eens op met die hetze tegen alles wat niet rechts is. Dit is geen demonstratie, dit is een oproep om te laten zien dat er nog liefde en barmhartigheid in dit land bestaat.

 • Huurder schreef:

  Je kunt tegen Wilders zijn, maar wat ga je doen met al die mensen die op hem hebben gestemd ?! Ik denk dat veel mensen uit wanhoop gestemd hebben. Het is een zooitje in dit land. En in de rest van de wereld. Behalve dan voor de welgestelden.
  Ik vind het ook een misselijkmakende vent, maar dit is hoe een democratie werkt. Er zijn waarschuwingen en smeekbedes genoeg geweest, maar niemand wilde luisteren. Nu zitten we met deze club opgescheept. Nou, gefeliciteerd. Los het maar op. Want van alleen ergens tegen zijn wordt het niet beter.

 • Nick schreef:

  Fascisme moet stevig bestreden worden, goed te zien dus dat men nu zo snel hiertegen in het verweer komt! Dat had het stille midden eigenlijk veel eerder moeten doen, dan hadden we waarschijnlijk niet in deze verschrikkelijke situatie gezeten. Het wordt duidelijk een zware tijd, waarin weldenkend en -onderwezen Nederland zich hopelijk kranig zal verzetten tegen de afbreuk van de beschaving.

 • Pvv stemmer schreef:

  Jezus al die flauwe kul…zetels zeggen genoeg toch! Mensen zijn het zat daarom is Geertje de grootste! Lang leve de PVV Nederland is Nederland niet meer al jaren niet meer dankzij die lamlul van een Rutte en al zijn vriendjes! Wordt nu tijd voor verandering alle Nederlanders op 1 ongeacht afkomst!

 • Pvv stemmer schreef:

  Nederland heeft gesproken en daarmee klaar!!!!al dat gezeik en gedoe er om heen . Accepteer het let it go hahaha

 • Willem schreef:

  Dit is een demonstratie tegen de democratie en zij gewoon verboden moeten worden.
  Waarom ze Wilders wegzetten als facist is mij niet duidelijk hij heeft nooit enig geweld gebruikt.
  Het ironische is dat antifa die deze demonstratie lijdt zich sporadisch schuldig maakt aan geweldpleging en vernielingen.

 • Damian schreef:

  Ten eerste wil ik Wilders feliciteren met deze grote overwinning.
  De linkse partijen laten zich wel van hun slechtste kant zien om te protesteren zeker samen met Antifa.
  Ze zullen zichzelf alleen maar minder gelieft maken wat resulteert in meer PVV leden.
  Sowieso zou een politieke partij geen ondemocratisch protest mogen leiden.
  Dit is in mijn ogen niet waar politiek voor staar als je alleen jezelf maar accepteert ben je meer communistisch.

 • Geert bil schreef:

  Antifa samen met PvdA/GL demonstreren in Utrecht. Lekker afgeven op de PVV. Maar weet u wel wat een enge club antifa is?

 • Thana schreef:

  Ik ga naar deze demonstratie, niet omdat ik de uitslag niet accepteer maar als signaal naar partijen die met hem in een coalitie kunnen stappen dat ik me grote zorgen maak.

 • Bezorgde NLér schreef:

  Is dit niet gewoon oproepen naar kwaad tegen Wilders gezien de afbeelding? Er zijn groeperingen die al moeite hebben met de verkiezingsuitslag en de heer Wilders zelf. Ze worden zo alleen maar verder gevoed met bepaalde gedachten…

 • Rik schreef:

  Kiezers hebben altijd gelijk. Demonstreren omdat je het niet eens met van de wil van het volk, en je verzetten tegen het het democratisch proces. …..daar is een naam voor.
  Dat noemt men fascisme

 • Arno Palmen schreef:

  Extreem links in volle glorie, dit geeft het weer precies aan, democratie is hun vreemd .

 • Adrie schreef:

  Eigenlijk ongelooflijk. Nadat Pim Fortuyn door een linkse kiezer van het leven os beroofd vele linkse protesten. Baudet die 2x op zijn hoofd wordt geslagen door linkse personen durven zeggen dat rechts slecht is. En als klap op de vuurpijl gaan demonstreren tegen een eerlijk gekozen partij in een democratisch land. Erg slechte verliezers, om je dood te schamen. Geef het gewoon een kans.

 • Germar schreef:

  Dus wanneer er iets democraties is besloten en het zint hun niet, gaan we maar protesteren. Dat is ook net wat al die linkse bewegingen kunnen. Als het net niet in hun straatje past gaan ze huilen. Niet eens het fatsoen om de winnaar van de verkiezingen te feliciteren.

 • JAN ALFING schreef:

  Héél gevaarlijk bezig. Hetze bouwen tegen een terechte winnaar. Neem je verlies en kijk of je kunt samenwerken. Zo niet, dan niet. Maar ga geen nieuwe moordenaar creëren zoals die van Fortuyn en van Gogh. Slechte verliezers. Om de winst kun je kwaad worden. Maar dit is gevaarlijk.

 • Casimir schreef:

  Als de FC komende zondag maar wel bij Sparta wint.

 • Anna schreef:

  Lieve NUK, dit was geen demonstratie, dit was al helemaal niet tegen Wilders (dus verzoek totaal misplaatst plaatje weg te halen), dit was enkel een samenkomst voor SAMEN ipv ‘minder’.

 • Hervormer schreef:

  Links heeft de wijsheid in pacht denken ze. Als het ze niet zint, dan demonstreren en ophitsen. Karl Max zou trots op ze zijn….

 • Pieter schreef:

  Het moet niet gekker worden in een democratie.
  Demonstreren tegen een verkiezingsuitslag??
  Stelletje idioten.

 • Annet van Spronsen schreef:

  Wat een droeftoeters zeg die lui. Hebben zij niks anders te doen? Ik ben echt van mening dat zij heel erg polariseren en geen enkel besef hebben van de woorden normen en waarden. Dat hebben overigens al die linkse partijen niet, want na de uitslag heb ik geen enkele linkse leider gezien die Wilders feliciteerde. Timmersmand deed een poging maatr er kwam een maar achter en zijn respectloze zal ging boooooeeeeee roepen. Hoe laag ben je dan gezonken als individu

 • George Knight schreef:

  @Huurder
  Eens met wat u zegt, behalve als u opmerkt hoe democratie werkt. Dat is een misverstand. Zo werkt democratie niet.

  Het enige dat telt is dat in de Tweede Kamer meer dan 75 zetels een coalitie steunen. Indirect telt ook de steun van die coalitie in de Eerste Kamer mee, maar die is minder dwingend.

  Het doet er dus niet toe of winnaars of verliezers een coalitie vormen. In 2017 werd Mark Rutte premier van Rutte III, terwijl de VVD acht zetels had verloren.

  Een klein verschil met de tien zetels verlies van nu waar Dilan Yesilgöz totaal andere gevolgen aan verbindt dan Rutte in 2017. Wat zij zegt klinkt dan ook als een gelegenheidsargument.

  Het is zeker zo dat de stemmen van de kiezers op een partij die niet in een coalitie komt ‘verloren gaan’.

  Daar passen twee kanttekeningen bij. Er gaan hoe dan ook stemmen ‘verloren’ van partijen die buiten het kabinet blijven. Of dat nou de grootste, op een na grootste, op twee na grootste etc. partij is.

  Sinds 2002 hebben heeft een coalitie in de Tweede Kamer 76 tot 80 zetels. Dat betekent dat een grote minderheid van partijen met 70 tot 74 zetels niet vertegenwoordigd zijn in een kabinet. Niet valt in te zien waarom dat in 2023 ineens anders zou moeten zijn. Opnieuw: een gelegenheidsargument.

  Verder gaan die stemmen van kiezers niet verloren omdat partijen in het parlement oppositie kunnen voeren.

 • Marco schreef:

  Wilders heeft eerlijk gewonnen. En laten zien dat hij alles overheeft voor lands belang.we gaan een ruk naar rechts maken.en het is democraties behaald.mensen hou toch op met handjes vasthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *