Eenrichtingsverkeer voetgangers

Imke van Geel (Image): “Wethouder, kom eens kijken bij ons op De Lijnmarkt”

De lockdown was voor veel ondernemers in de binnnenstad een ramp. Als er al winkels open bleven dan werd er nauwelijks omzet gegenereerd. Nu de straten weer vol raken, is er nog steeds geen reden om te juichen. De nieuwe verkeersregels houden de mensen weg. Imke van Geel van kledingzaak Image op de Lijnmarkt hoopt dat het eenrichtingsverkeer snel wordt afgeschaft.

Redactie

17 reacties

Reageren
 1. Dat lijkt mij een goed plan Imke, om de wethouder uit te nodigen . Heel veel sterkte

 2. Graag! Ik ben iemand die idd parkeert in de parkeergarage. Vind het erg hinderlijk dat ik daar de stad niet in mag lopen, ben de eerste keer ook meteen weer naar huis gegaan met al die 1 richtingsverkeer hinder.

 3. Wat terecht, de straat is breed genoeg voor 2 richtingsverkeer. Plaats een witte streep in het midden.
  Wethouder ga is kijken!!
  Anja

 4. Goed verhaal. Ambtenaren moeten uit het stadskantoor en de straat op. Ze zullen zien dat deze regels zinloos zijn en enorm veel irritatie opleveren.

 5. Fascinerend dat niet een gemeenteraadslid deze zaak oppakt. Ondernemers worden door deze maatregelen hard in hun portemonnee geraakt. Bestaat de VVD eigenlijk nog?

 6. De drukte in de gaten houden ok maar 1 richting is onzin in de buitenlucht . Dus wethouder kom uit je toren en geef de winkeliers lucht . Los dit ASAP op . Er is niet veel tijd meer

 7. Wat opvalt is de tegenstrijdigheid van de maatregelen. Op de markt wordt de drukte toegestaan. Hier weer niet. Gisteren over de Vismarkt en de Donkere Gaard gewandeld en daar was het beduidend drukker dan op De Lijnmarkt. Dat is niet uit te leggen.

 8. Als iemand niet op deze wijze een winkel wil bezoeken, heeft deze het product waarschijnlijk niet nodig. Kleine moeite om even aan de gestelde regels te houden. Goed voor de gezondheid ook een straatje om.
  Win situatie.
  Het ligt ook m.i aan de gemakzucht van klanten.

 9. @Bert. De mevrouw in dit filmpje heeft het over het fenomeen impulsaankoop. Dat betekent dat je bijvoorbeeld iets moois in de etalage ziet en vervolgens naar binnen gaat. Maar dan moet je wel langs de winkel lopen. Dit is geen supermarkt waar je voor je brood en melk komt.

 10. Zinnig voorstel. Kom wethouder, ga de straat op en praat met de ondernemers. Ze hebben een wezenlijk probleem.

 11. In een land waar van de burgers verwacht wordt verantwoordelijkheid zelf te mogen nemen, kan een wethouder het toch niet laten om zijn of haar geldingsdrang te uiten en belachelijke dwangmaatregelen te nemen die ondermijnend zijn voor de ondernemers die lijdzaam moeten toezien hoe hun business kapotgemaakt wordt door ernstige kortzichtigheid, Jammer.
  Imke en Leendert, ik vind jullie dapper dat je dit kunt ondergaan. Hou vol!

  Wethouder ga kijken! En constateer uw tekortkoming. het is misschien nog niet te laat.

 12. Een belachelijke zinloze situatie de 1richtingsmaatregel.
  Iedereen schuift in en op elkaar langs 1 kant en houdt geen enkele afstand!
  Al aantal x aangegeven via CMU/Gemeente dat dit echt niet kan voor ons als ondernemers.
  Bezoekers lopen weg uit die drukke ene kant en komen je winkel niet in.
  Stop per direct met deze maatregel en gun ons business en laat iedereen zelf hun verantwoording nemen.
  Werkt veel beter!

 13. Och, wij schuren toch al tegen een faillissement aan, dus alles wat zich afspeelt. Fijn alle corona perikelen, en vooral de denkbare oplossingen!

 14. Het totale vreemde van deze eenrichtingsverkeer regel is, zodra je een winkel uit komt je gewoon weer links of rechts kunt gaan.
  Dus mij vraag wat heeft het voor nut?

 15. Imke heel goed verwoord. Ik begrijp niet waarom er op de Lijnmarkt 1 richtingsverkeer is en om de hoek niet. Degenen die dit bedacht hebben hebben weinig kennis van zaken. Goed idee om die eens uit te nodigen 🙂 !

 16. Rick 13 juli als je uit een winkel loop kan je de tegengestelde richting in lopen.
  Ik leverancier van een aantal merken zie en hoor steeds meer dit soort zaken.
  Of in Apeldoorn Theo Denim ook hij moet zijn winkel sluiten ivm weg versperringen en open gebroken straat.Maar dan niet door de Carona.
  Dus wethouder ga dit zo snel mogelijk oplossen want anders vallen er weer prachtige met passie ondernemers weg uit het centrum die ondernemen maar het on mogenlijk gemaakt word om te overleven.
  Laat wat van u horen wat wij nu hier doen.
  Sterke Imke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *