Anticyclisch ondernemen

Image Wear opent tweede zaak op de Lijnmarkt: “Een mooi moment in een moeilijke tijd”

  • Door Redactie
  • |
  • 4 januari 2021
  • |
  • 1 reactie

Leendert en Imke zijn er klaar voor.

Er zijn weinig ondernemers in de Utrechtse binnenstad die graag terugdenken aan 2020. Ook Leendert Strijland en Imke van Geel van Image Wear niet. De lockdown kwam hard binnen, de verkoop van kleding via internet maakte iets goed. “Dat loopt boven verwachting”, zegt Leendert, “Maar we zijn natuurlijk geen Zalando.”

Wie nu denkt dat dit de aanzet is naar een somber verhaal over een zaak die worstelt en dreigt ten onder gaan heeft het mis. Strijland is met groot optimisme en strijdbaarheid het nieuwe jaar ingegaan. Op 19 februari openen Imke en hij een tweede zaak op de Lijnmarkt 19, een paar panden verwijderd van hun huidige kledingzaak op nummer 25. Een opmerkelijk staaltje anticyclisch ondernemen. Hoe kan dat?

Strijland:”Onze herenmodezaak aan het Oudkerkhof kende een huur van 6200 euro per maand. Met de concurrentie van internet was dat niet meer te betalen. Daar kwam corona bij. We hoopten dat eigenaar Brecheisen begrip voor onze situatie zou hebben en mee wilde denken over aanpassing van de huurprijs. Dat was helaas niet het geval. Wij konden niet anders dan per 1 februari de huur op zeggen. Een moeilijke maar onvermijdelijke beslissing. Dat betekende het einde van ons tweede filiaal.”

Dat kon er ook nog wel bij?

“De huren in de binnenstad zijn voor ondernemers niet meer te betalen. Dat is een probleem waar niet alleen wij tegenaan lopen. Maar we hadden het geluk dat dit pand op de Lijnmarkt  ( het voormalig pand van Tumble ‘N Dry Utrecht -red)  te huur stond. Daar hoeven we beduidend minder voor te betalen. Dat was voor ons een mooi moment in deze moeilijke tijd. We zijn het nu aan het inrichten en over ruim een maand kunnen onze klanten van het Oudkerkhof hier weer terecht. We hebben  heel veel zin in deze doorstart. Want de Lijnmarkt is ook nu nog steeds een geweldig levende winkelstraat. We kunnen niet wachten op het groene licht van Mark Rutte.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Josje schreef:

    Zie het resultaat van een verhuurder zonder gevoelens van medemenselijkheid. Plus de domheid dat niet beseft wordt dat van een bewust gesloopte gestopte ondernemer helemaal geen huur meer te ontvangen is. Voor verhuurder Brecheisen zal het lastig worden; in deze tijd een leeg pand verhuren voor een misdadig hoge huurprijs. En Image Wear, alle succes van de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *