Kunst

Exposities rond de feestdagen

De Nieuwe Nachtwacht door John Noy

Wie geen zin heeft om thuis te zitten rondom de feestdagen; er is genoeg te doen op het gebied van kunst. Marcel Gieling omschreef een aantal exposities die de moeite waard zijn.


John Noy
Ongeveer 375 jaar geleden signeerde Rembrandt het net gereedgekomen schilderij de Nachtwacht. Dit beroemde schilderij inspireerde de Utrechtse schilder John Noy (*1951) om het in 2017 vanuit zijn perceptie over te doen. Niet in olieverf: we leven in de 21e eeuw, dus is acrylverf het voor de hand liggende medium. Het schilderij meet circa 180 x 170 cm en is daarmee iets makkelijker te plaatsen dan Rembrandts versie. Gelukkig maar, we wonen niet allemaal in een museum!

Naast de ‘nieuwe Nachtwacht’ exposeert Noy een dertigtal schilderijen in verschillende formaten en diverse voorstellingen. De cohesie tussen alle getoonde werken is het kleurrijke palet dat de schilder hanteert. De kleuren spatten van de doeken af. Het zijn schilderijen waar je een vrolijk gevoel van krijgt.

Te zien in bedrijvengebouw Hooghiemstra tot 1 januari, beide kerstdagen gesloten.


Marc Peters

Marc Peters (*1954) heeft zijn hart verloren aan de metropool New York en dat hij laat zien in tal van schilderijen en linosneden. Wolkenkrabbers, de beroemde uit rode baksteen opgebouwde huizen in Brooklyn, de karakteristieke ijzeren brandtrappen, Peters krijgt er nooit genoeg van. Mede-exposanten zijn Berry de Haas en Heleen Bijvank.

Te zien in Galerie Waterbolk, Schoutenstraat 10, vanaf donderdag 20 tot zondag 30 december.


Galerie SANAA

Galerie SANAA exposeert werken van niet minder dan 39 kunstenaars. Ze geven een hedendaags beeld van dat wat de galerie vertegenwoordigt. De hedendaagse werken worden op een uitbundige manier getoond.

Te zien in Galerie SANAA, Jansdam 2, tot en met zondag 13 januari.


Genootschap Kunstliefde

Leden van Genootschap Kunstliefde tonen een keur aan kunst voor schappelijke cadeauprijzen. Sierraden, grafiek, fotografie, schilderijen en meer. Kunst en design van kunstenaars en toonaangevende of aanstormende, getalenteerde ontwerpers. Prijzen variëren van 10 tot maximaal 500 euro.

Te zien bij Kunstliefde, Nobelstraat 12, tot en met zondag 30 december. 

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *