Kunst

Joost Rekveld en zintuiglijke mediakunst als startschot voor ART MACHINES

Op 16 mei gaat in Sensor Lab (aan de Plompetorengracht) iets bijzonders gebeuren. Creative Coding Utrecht, makersplatform voor digitale creatie, organiseert samen met ’t Hoogt een exclusieve lezing van mediakunstenaar Joost Rekveld. Hij wordt gezien als de meester van zintuiglijke mediakunst en experimentele film. 

Rekveld speelt met de vraag: Wat kunnen we leren van een dialoog met machines? Hij ontwerpt systemen, en verkent de sensorische gevolgen hiervan. De kunstenaar is daarbij vaak geïnspireerd door vergeten theorieën en technieken uit de wetenschap en technologie. Zijn werken zijn zinnenprikkelend en hypnotiserend. Utrechtse makers krijgen de kans om Joost aan de tand te voelen, en die gelegenheid is er niet zo vaak.

ART MACHINES
De talk van Rekveld is het startschot van ART MACHINES: een nieuw programma geïnitieerd door CCU bestaande uit een lezing, workshop en een ontwikkeltraject voor kunstenaars. Zo zal de lezing van Joost Rekveld worden opgevolgd door een tweedaags workshopweekend waarbij talentvolle kunstenaars, coders en ontwerpers nieuw werk ontwikkelen, geïnspireerd door een werk uit Joosts oeuvre. De prototypes worden gepresenteerd op het Uitfeest van Culturele Zondag. Eén werk wordt vervolgens door een jury geselecteerd en krijgt naast een geldbedrag van 5000 euro een expositieplek bij ART MACHINES 1.0, een audiovisuele clubavond met installaties, live performances en muziek dat dit najaar plaatsvindt in het Werkspoorkwartier in Utrecht.

Locataie: Sensor Lab, Plompetorengracht 4, Utrecht
Tijd: 19.30 – 22.30 uur
Prijs:  €7,50 (incl. 1 consumptie) – Tickets zijn hier te koop

Werken van Joost Rekveld:

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *