Frontchauffeur

Busblog: De laatste wals

 • Door Redactie
 • |
 • 18 januari 2021
 • |
 • 9 reacties

‘Wilt u uw mondkapje ook over uw neus doen meneer?’

‘Dan beslaat mijn bril.’

‘Dan draagt u em niet goed.’

‘Het heet toch geen neuskapje?’

‘Dat klopt… maar…’

‘Ik heb al een advocaat gesproken… sleep me maar voor de rechter… ik win.’

‘Was het een advocaat van de duivel… of een Engel?’

De man kon er niet om lachen en aangezien hij de enige passagier was, liet ik het erbij. Alsof het de eerste lockdown was waar ik in een normale bus, nog tien passagiers mee mocht meenemen zonder mondkapje.

Het was best zwaar toen de covidpleuris uitbrak. Ik was lekker bezig en op stoom om een deels fictief boek te schrijven over een buschauffeur (verrassend hè?) toen het virus roet in mijn creatieve eten gooide. Na maanden van ergernissen en eenzaamheid voor het afzetlint – en dat van me afschrijven – is er weer een vorm van rust teruggekomen. De creatieve raderen draaien weer op volle toeren dus ga ik nu afscheid nemen van deze busblog. We zijn er nog lang niet maar ik wel. Er zal nog veel blijven om over te schrijven in het grillige OV maar weinig echt nieuws… dus ik hang m’n blogpen aan de wilgen… en m’n versleten chauffeursschoenen waar m’n tenen bijna door de zolen kwamen na vele krommingen. 

Prettig dat ik m’n werk weer enigszins normaal kan doen. Dat kuchscherm is een goede oplossing voor een beetje leefbaarheid op de bus. Jammer dat het zo tergend lang heeft geduurd maar beter laat dan nooit. Lekker om weer een beetje controle uit te kunnen oefenen. Mijn voordeur dicht kunnen laten als er iemand zonder mondkapje wil instappen… geen kutsmoezen meer hoeven aanhoren over zwartrijden… geen gezucht meer bij de zoveelste fotoreportage van een QR-code… gewoon weer werken zoals het heurt. En hoewel ik besef dat het voor het OV economisch helemaal niet goed is, ben ik blij met de rust van deze lockdown na zoveel roerige maanden. Het was regelmatig tergend voor de ziel maar de rust van dit moment is louterend. 

Nu maar hopen dat de Brexit geen Brexin wordt met die vervelende mutatie en dat men vaart zet achter het vaccinatieprogramma. Wellicht raadzaam om de KLM streng te vermanen en te verbieden om van Engeland naar Nederland te vliegen zolang hier koortsachtig gezocht wordt naar Engelse indringers. Tenzij ze vaccins komen brengen.

Rest me nog de lezers te bedanken. Voor sommigen was het heilzaam om herkenbare taferelen te lezen. Voor mij was het heilzaam om het te schrijven en daar hoofdzakelijk positieve reacties, duimpjes en hartjes over te mogen ontvangen. Tot ziens in het echte leven. Hou je taai en blijf veilig.

Good night & good luck!

Utrecht, 18 januari 2021… Michael… out!

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

9 reacties

 • Pieter schreef:

  Bedankt voor je verhalen en succes met de verdere vormgeving aan je creativiteit.

 • Jasper vH schreef:

  Dank Micheal voor de leuke blogs, inderdaad fijn om als collega te lezen dat ik niet de enige ben die zich aan bepaalde punten irriteert! Ik moest vaak even lachen als ik jouw creatieve benaderingen naar passagiers toe las, en heb er ook wat inspiratie uit opgedaan ;). Ik zou zeggen bewaar te schoenen voor de zomer, en tot onderweg!

 • Willem schreef:

  Mogelijk weet je het , ik heb ze met genoegen gelezen en er soms erg om gelachen en gehuild , vind het jammer dat het stopt maar ik snap je , hoop dat je er nog eens op terug komt op een andere manier, het gaat jet goed.

 • René schreef:

  Jammer dat je er mee stopt. Het leest zo lekker weg met een knipoog en vaak ook met het “vingertje”. Ik mag wel zeggen dat ik er naar uitkeek.

  Hoop dat je de ruimte krijgt om meer dagelijkse beslommeringen op te noteren. Bedankt.

 • Yvonne schreef:

  Jammer dat je stopt met je stukjes Michael. Ik heb ze met plezier gelezen. Heel herkenbaar voor alle chauffeurs.
  Bedankt voor het leesplezier.
  Maar…. we zwaaien en ik zie je nog wel een keer in de bus als je me thuisbrengt.

 • Ellen schreef:

  Aan alles komt een eind, maar ik vond het mooie bespiegelingen. Deze verhalen vertelden ook veel van het onfatsoen van de Nederlanders. In dat opzicht zeker leerzaam.

 • Carla schreef:

  Jammer, ik las deze verhalen graag.

 • Menno schreef:

  Wat me vooral opviel in deze serie columns is dat Nederland een enorm hufterig land is geworden. Ook in coronatijd worden we keurig van A naar B gebracht. En dat was zeker in het begin voor de chauffeurs niet zonder risico. Het lijkt me dat respect op zijn plaats is in plaats van die nare discussies over mondkapjes. Hou je aan de regels.

 • Lisette schreef:

  Dank je wel voor je creatieve ei dat je hier wekelijks hebt gelegd. Heb er van genoten!
  Succes met het vinden van andere uitingen van je creativiteit en tot op de bus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *