vergunningplichtig

Begrip en onbegrip over verbod verkoop Glühwein door horeca

Jos de Winter; "Wat een jaar"

De Utrechtse horeca mag geen glühwein verkopen. Café De Zaak begreep het niet en plaatste een statement op zijn facebookpagina. Kijk hier. Dit leverde veel bijval op van collega’s .

Ondermeer van Jos de Winter van Dikke Dries: “De supermarkten verkopen al jaren koude blikjes bier, ook op bijvoorbeeld koningsdag, die direct geconsumeerd worden. Een doorn in het oog van de horeca. Helaas verkondigt de gemeente Utrecht daarover al jaren dat het niet mogelijk is om dit te verbieden. Nu wij, gedwongen gesloten, een pannetje glühwein opzetten om nog wat omzet te hebben, gaan alle registers open om dat te verbieden. Wat een jaar….”

Maarten de Koning (D66) begrijpt het verbod

“Ik vind het wel netjes naar de ondernemers toe, dat er eerst gewaarschuwd wordt”

Maarten Koning, als D66-raaslid betrokken bij de horeca, begrijpt de frustratie maar staat achter het verbod.

“Natuurlijk zou ook D66 graag willen dat er nu wat soepeler omgegaan kan worden met de regels, maar de coronabesmettingen zijn nog heel zorgwekkend. Voor de horeca is deze periode supermoeilijk, ik heb dagelijks contact met kroegeigenaren. Maar ik denk dat de aankondiging door de gemeente voor het handhaven op verkoop van glühwein, voor hen niet uit de lucht komt vallen. Drinken in het openbaar is sowieso verboden, en er wordt ook op gehandhaafd wanneer dat overlast geeft. Dat is een verantwoordelijkheid voor de kopers van die glühwein. De verkoop van alcoholische drank buiten is vergunningsplichtig en ondernemers weten dat, voordat er wordt opgetreden”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *