weekendtips

‘Waar kan ik heen?’ Kelderklasse 15, Café Theater Festival en Harry Piekema

Beeld uit de trailer van de documentaire Women's Gold

Ieder weekend is er genoeg te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.

Harry Piekema en Peter WJ Brouwer in het Werftheater

Een double bill in het Werftheater met Peter WJ Brouwer en Harry Piekema. Brouwer speelt zijn kleine theatervoorstelling Spagaat. Als muzikant, schrijver en kunstenaar moet hij vaak keuzes maken. Maar wat is dat precies?

Harry Piekema, bekend van de AH-reclames, speelt een theatrale vertelling (of mythologische standup) waarin hij het publiek in 45 minuten door het verhaal van Icarus meeneemt.

Kaarten zijn hier te bestellen.

Documentaire Women’s Gold

Op zaterdag 9 maart is de documentaire Women’s Gold te zien in de Kargadoor. Deze film is gemaakt door Eza Doortmont, als onderdeel van haar scriptie, en volgt de vrouwen die aan de rand van de Ghanese stad Tamale wonen en daar shea boter produceren.In de docu gaat het onder andere over het gevoel van eigenwaarde en het verkrijgen van meer dan alleen materiële/financiële onafhankelijkheid, gelinkt aan het maken van shea boter.

De documentaire is gratis te zien en begint om 20.00 uur.

Café Theater Festival

Van 7 tot en met 10 maart vindt het Café Theater Festival plaats. Op verschillende locaties door de stad zijn er in totaal 29 verschillende voorstellingen in cafés. Dit jaar voor het eerst ook in Leidsche Rijn waar de Trans//missie ‘de mythe van Leidsche Rijn’ speelt.De meeste voorstellingen zijn gratis te bezoeken. Alleen voor Boys Won’t Be Boys in LE:EN op zondag 10 maart moeten bezoekers een kaartje kopen. Alle informatie over het festival is hier te vinden.

Ode aan het amateurvoetbal

De Utrechtse tv-maker Daan Boom volgde zijn eigen voetbalteam voor de serie Kelderklasse 15. Elke woensdag verschijnt er een aflevering op het YouTubekanaal van NPO3. Op vrijdag 8 maart kun je naar de voorpremière van de laatste aflevering van de serie in De Utrechtse Boekenbar. Ook schrijver Frank Heijne komt voordragen en er is een quiz over amateurvoetbal. De dresscode is het shirt of trainingspak van je favoriete club. Alle informatie is terug te vinden in het Facebookevenement.

Toegang is gratis, maar je moet je aanmelden door te mailen naar tim@deutrechtseboekenbar.nl.

 

Toekomst van de koormuziek

In I WANT TO BE LIKE YOU gaan de leden van NKK NXT op zoek naar de toekomst van de koormuziek. De zangers met zowel klassieke- als pop-achtergrond hebben zich gericht op de relatie tussen de mensheid en technologie. Deze voorstelling is vrijdag 8 en zaterdag 9 maart te zien in Het Huis Utrecht. Kaarten zijn te koop via de website. 

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *