Thuistips

Wat kan ik doen? Tips voor thuis

Benjamin Herman speelt met zijn New Cool Collective op het Transmission festival (beeld via Wikimedia/Philips Communications)

De deuren van de culturele instellingen blijven dicht. Toch zenden ze genoeg entertainment uit door middel van livestreams.

Transition presenteert Transmission
Het Transition festival presenteert van vrijdag 26 tot en met zondag 28 maart een online programma met veel bijzondere muziek. Natuurlijk met bekende namen als New Cool Collective en het Metropole Orkest, maar er is ook veel te ontdekken.

Meer informatie en de kaartverkoop zijn hier te vinden

Curious Ears
Een cursus nieuwe muziek luisteren. Zo kun je de podcastserie Curious Ears van Gaudeamus samenvatten. In verschillende afleveren worden je handvatten aangereikt om het luisteren buiten je eigen gebaande paden makkelijk te maken. En dat allemaal aan de hand van interviews met componisten.

Meer informatie en de podcast zijn hier te vinden

Telefoontheater
Als jij niet naar het theater kan, belt het theater je op. Want op zaterdag 27 en zondag 28 maart kun je je laten bellen door een van de leden van Jeugdtheaterschool Utrecht. Zij zullen dan een monoloog aan je voordragen.

Meer informatie is hier te vinden

Nederlandstalige muziek, maar dan anders
Normaal vanuit Cafe de Stad, maar nu vanuit dB’s: Vaderlandsch Erfgoed. En dat is geen saaie geschiedenisles, maar een bloemlezing van de beste alternatieve Nederlandstalige muziek uit de hele popgeschiedenis. Van fanfarepunkers tot Losse Groeven.

Meer informatie is hier te vinden

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *