Kunstenaar

Pet van de Luijtgaarden en zijn verzameling van verzamelingen in Koffietijd

Pet van de Luijtgaarden op De Stip in het RTL-programma Koffietijd / 5 Uur Live

In het RTL-programma Koffietijd / 5 Uur Live is de rubriek ‘De Stip’. Iedere dag gaat het programma op bezoek met iemand met een bijzonder verhaal, en vandaag was dat de Utrechtse kunstenaar Pet van de Luijtgaarden. Hij verzamelt verzamelingen. 

Pet vertelt over zijn eerste verzameling – een pettenverzameling -, en over de verzamelingen die hij later begon: Lego, Barbie’s, cassettebandjes, teddyberen. Zijn verzamelingen zijn een manier waarop hij mensen bewust wil maken: Pet wil laten zien dat mensen in onze maatschappij heel veel spullen hebben, en dat daar nog steeds veel spullen bij komen. Hij wil stoppen met verzamelen als we stoppen met de overdreven massaproductie. “Dus dan kan ik volgens mij nog wel even doorgaan”, aldus Pet. “Eigenlijk zouden we mensen moeten verplichten om niks meer weg te gooien.”

Aan de andere kant vindt Pet het ook mooi om te laten zien dat de spullen allemaal een beetje anders zijn. “Elke keer verzint iemand weer een ander soort knuffel, dat vind ik fascinerend”, vertelt hij in het programma. De verzamelingen van Pet zijn in caravans, zodat hij ermee naar mensen toe kan en de spullen kan laten zien. Hij heeft er nu zestig.

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *