“Na bijna twintig jaar Bouillon Magazine wordt het tijd om te stoppen. Zelf zou ik nog wel door willen gaan maar Anka heeft er de energie niet meer voor. We zijn naarstig op zoek naar iemand die het tijdschrift van ons over wil nemen.”
In het grote interview dat De Nuk onlangs met Will Jansen plaatste, kondigde hij het afscheid van zijn culinaire magazine Bouillon aan. Met enige tegenzin, want naast alles wat hij als culinair journalist had gemaakt, was dit hem toch wel het meest dierbaar. Samen met zijn vrouw Anka wist hij de afgelopen twintig jaar een unieke plek in de culinaire wereld in te nemen. Bouillon stond synoniem voor diepgang en respect voor duurzaamheid en hoogstaande verhalen. Of zoals hij het zelf noemt: leesvoer voor lekkerbekken.
Het afgelopen jaar vonden gesprekken plaats met potentiële kopers zonder dat het tot een overname leidde. Het einde van Bouillon leek onafwendbaar. Maar toen meldde Neleman Wijnen uit Zutpen zich. Terwijl Will en Anka bezig waren met de productie van het laatste nummer volgde enkele positieve gesprekken en kreeg Bouillon een nieuwe eigenaar.
Will Jansen: “Ze hebben als het gaat om wijn maken, ongeveer dezelfde visie als wij de afgelopen twintig jaar hebben doorgegeven: echtheid, respect voor dier en bodem, veel duurzaamheid, oprecht bezig zijn met eten en drinken. We zijn dus om twee redenen blij. Dat bouillon doorgaat en dat het bij Derrick Neleman en Natasja van Dijk in zulke goede handen is.”
Het is de bedoeling dat Bouillon onder de nieuwe eigenaar dezelfde redactionele koers blijft varen. Om de overgang soepel te laten verlopen, zal Janssen nog enige tijd bij het magazine betrokken blijven.
Lees hier het interview met Will Jansen dat eerder op De Nuk stond.
Ja en er mag ook wel even vermeld worden dat Neleman een uitzonderlijk mooie wijnwinkel heeft op de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht.
Goeie ZAAK !
En wanneer verschijnt de nieuwe Bouillion Magazine ??
Reuze benieuwd