Sterkte

Jeroen van Merwijk is ernstig ziek maar hoopt dat we nog een tijd van hem kunnen genieten

 • Door Redactie
 • |
 • 15 februari 2020
 • |
 • 1 reactie

Jeroen van Merwijk is ziek. Op facebook liet de Utrechtse cabartier deze week weten dat hij darmkanker heeft en een chemokuur ondergaat. Een triest bericht dat hij vergezeld laat gaat met de geruststellende mededeling dat we nog een tijdje van hem kunnen genieten. We wensen hem veel sterkte.

Jeroen van Merwijk

13 februari om 20:37 ·

Lieve mensen,

Zoals jullie weten kent het leven vele facetten en dus ook zijn hoogte – en dieptepunten Zo stond ik na mijn laatste en voor mijn doen succesvolle optreden, haast niemand weggelopen, in de Kleine Komedie in de foyer, toen ik plotseling iets in mijn buik voelde dat me niet bekend voorkwam.
Ik belde tegen mij aard in de dokter.
Weer twee weken later kreeg ik na een aantal onvergetelijke onderzoeken in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis, het bericht dat ik leed aan darmkanker.
Afgelopen vrijdag ben ik begonnen met een levensverlengende chemo kuur, die ervoor moet zorgen dat ik nog een poosje onder de mensen ben.
Op dit moment lig ik in mijn bed te wachten op de dingen die gaan gebeuren.
Ik heb de eerste tintelingen in de vingertoppen en die rond mijn mond en achter mijn ogen inmiddels achter de rug en ben in afwachting van de misselijkheid.
Tot nu toe gaat alles volgens het boekje, wou ik maar zeggen.
Wat mij betreft kunnen jullie nog een tijdje genieten van het veelzijdige genie en morele kompas dat zich nu al bijna 65 jaar Jeroen van Merwijk mag noemen.
Ik vond wel, dat jullie dit even moesten weten.

Heel veel liefs en tot hopelijk gauw.

NRC-columnist Frits Abrahams schreef naar aanleiding van deze mededeling van van Merwijk een mooie column. Die is hier te lezen.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

 • Martin Kosters schreef:

  Beste, lieve Jeroen,
  Wat een rotbericht over jou, daar vallen alle corona berichten bij in het niet……
  Fijn dat je jouw dood nog zo lang mogelijk wilt (en hopelijk kan) uitstellen zodat je nog de tijd krijgt om te ontdekken dat je heel veel bewonderaars van- treurenden om- en zielsgenoten van je hebt.
  Ik geniet enorm van alles wat je hebt gemaakt en ik kan alleen maar zeggen: je bent en jij blijft, en hoe!!!!!

  Martin Kosters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *