Jac is weer helemaal terug

Jac Rijks begint ‘Rosie’ op het Lucas Bolwerk: “Betaalbare kwaliteit, ongedwongen en met cachet”

Jac Rijks

“In augustus ga ik stoppen bij de Eetplaneet, weer een eigen onderneming beginnen en baas zijn in mijn eigen keuken. Maar ik heb ook ontdekt dat een compagnon goed voor mij is. Misschien iets met het Japan verhaal. Maar eerst een plek vinden die ik mij kan veroorloven. Ik ben op zoek.” Jac Rijks kondigde een paar maanden geleden op De Nuk aan dat hij op zoek was naar een plek voor een nieuwe onderneming. Die heeft hij gevonden, laat hij vandaag weten.

Toen Rijks drieënhalf jaar geleden besloot zijn zaak L’ami Jac aan de Burgemeester Reigerstraat te sluiten, werd dat door velen als een groot gemis voor de Utrechtse horeca gezien. Na L’ami Jac vertrok hij voor een half jaar naar Japan om vervolgens de Eetplaneet aan de Grebbeberglaan te beginnen. Niet echt de plek waar hij zijn kwaliteiten kon etaleren. Dat kan wel in de nieuwe zaak die Rijks in oktober op het Lucas Bolwerk gaat openen. Hij neemt Sjiek (voorheen Zocher) over en hoopt na een verbouwing daar met “Rosie” een bruisend restaurant neer te zetten.  Een nieuwe hotspot in Utrecht lijkt in de maak. Yora Galjaard, bekend van Goesting, Orlof aan de Kade en Blue Bar1, is zijn compagnon bij “Rosie.”

We zijn benieuwd naar het concept.

Rijks: “Haha, het concept? Ik hou niet van zaken waar ze vragen of je bekend met het concept. In zulke termen denk ik niet. Bij “Rosie” draait het om betaalbare kwaliteit, een ongedwongen sfeer, laagdrempeligheid en een zeker cachet. Van 12.00 uur in de middag tot 12 uur ‘s avonds  kan je terecht voor een tarbot maar ook voor een sandwich. We gaan niet de portemonnee van de gasten leegtrekken. Is de tarbot op een bepaald moment te duur dan serveren we een alternatief. Is het rundvlees te duur dan bakken we een perfecte en betaalbare schnitzel. De stijgende inflatie mag niet het probleem van de gasten worden.”

“Liever honderd gram van het beste dan 300 gram rommel”

Kwaliteit is het sleutelwoord. De kroketten worden zelfgemaakt, bij de borrel geen bitterballen maar de beste charcuterie,

“Als de beste charcuterie in Italië te vinden is, ga ik die daar halen. Liever honderd gram van het beste dan 300 gram rommel.”

“Rosie” biedt plek aan 37 mensen. Daarvan kunnen 12 gasten aan de bar eten. “Dat wordt een eetbar met uitzicht op de keuken. We hebben daarvoor een speciale kaart met acht kleine gerechten. Een beetje zoals je ook vaak in Japan kan eten. Deze kaart zullen we elke week vernieuwen.”

Als Jac op 1 augustus de sleutel krijgt, zal het pand volledig worden verbouwd naar een zaak met een Italiaanse uitstraling. “Daar hoort personeel met een zekere distinctie bij. Niet stijf maar ook geen hipsters met gerafelde spijkerbroeken.”

Met de Schouwburg aan de overkant moet “Rosie” ook een pleisterplaats worden voor bezoekers en artiesten.

Na dit weekend sluit Sjiek de deuren.

Redactie

17 reacties

Reageren
 1. Er is in utrecht veel te veel vreet en bral en schreeuw horeca
  De hele binnenstad is er mee vergeven
  Op een paar uitzonderingen na
  JAC Rijks lijkt op horeca gebied een goudhaantje
  Doe je het zoals boven beschreven
  Dan gaat dit concept een oase in de utregse vreet schuren worden
  Veel sukses
  Kom zeker langs,,,met cachet!!

 2. Hoi Kokkie ik wens je heel veel succes met je nieuwe uitdaging ben reuze benieuwd en een mooie plek, maar die kende je al.

 3. Klinkt goed Jac mooie uitdaging je gaat me zeker zien in mijn stadje.

 4. Goede ontwikkeling. De bezem flink door het pand en dan komt het allemaal goed. Koken kan Rijks als de beste, de plek is goed. Succes verzekerd.

 5. Héél eel succes Jac. Zie je gauw!
  Kon niet wachten om te weten wat je zou gaan doen!

 6. Woh Jacques dat belooft weer wat! Fijn dat je weer echt gaat koken! Je gaat ons in de herfst snel zien!!

 7. Dat klinkt heel erg goed, daar zijn we heel blij mee, kan niet wachten 👍🥂

 8. het zal toch niet dezelfde uitstraling worden zoals die er was bij Amberes: een pseudo afhaal chinees en veel grondlucht.

  Niet tegenstaande dit, zal ik mijn geld niet uitgeven in deze nieuwe zaak. Utrecht kent gelukkig een veelvoud van zeer goede chefs met gastvrijheid hoog in het vaandel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *