Gefeliciteerd Jac en Yora

NRC ging op bezoek bij nieuwe zaak van Jac Rijks: “We struck gold deze week, Rosie is een regelrechte hit.”

Het is een feestweek voor de mannen van Rosie

Restaurant Rosie aan het Lucas Bolwerk is nog geen half jaar open en blijkt nu al een culinaire hit. Eerder schreven we op De Nuk over de nieuwe zaak van Jac Rijks en Yora Galjaard die verraste met uitstekende gerechten, goede wijn en een prettige ambiance. Vorige week ging Joël Broekaert, culinair journalist van de NRC, op bezoek en schreef een lyrische recensie. “In mijn hoofd hoor ik de rauwe waarheid van Bon Scott: She ain’t exactly pretty, Ain’t exactly small… [but] you could say she’s got it all…”

“Rijks staat hier te rocken,” schrijft Broekaert in een verslag dat louter superlatieven kent.

“Het is natuurlijk geweldig om een tent binnen te lopen waar alles op de kaart je toezingt – dat komt niet vaak voor. Nog zeldzamer is dat al die gerechten op het bord ook daadwerkelijk zó goed of nog beter zijn dan het beeld dat ze op papier opriepen. We struck gold deze week: Rosie is een regelrechte hit.”

Het is niet alleen het eten waar Broekaert lovend over is. Alles aan de zaak klopt.

“De tent bruist ook aan de voorkant: de kundige bediening besteedt veel aandacht aan de muziek en sfeer. En schenkt met flair. Want ik heb het nog niet eens gehad over het aanbod aan zuurbieren of de verrassende Servische riesling die wordt opgevoed op cabernet sauvignon-vaten en daardoor heen en weer blijft pingelen tussen de karakteristieke opblaaskrokodil van de witte druif en het rode zomerfruit dat nog in het vat hing.”

Lees hier de recensie.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *