weer een prachtige recensie voor jac rijks

Na de NRC is ook de Volkskrant laaiend enthousiast over Utrechts restaurant Rosie: “Een 8,5 voor deze zaak met supergoeie smaak”

  • Door Redactie
  • |
  • 27 april 2023
  • |
  • 1 reactie

Weer een prachtige recensie voor Jaq Rijks

Het kan deze week niet op voor de Utrechtse horeca. Haalden Karel V en Maeve twee Michelinsterren binnen, vandaag zet de Volkskrant restobar Rosie aan het Lucas Bolwerk in het zonnetje.

Nog maar net open werd deze zaak van Jac Rijks al door NRC-recensent Joel Broeckaert overladen met superlatieven. Hiske Versprille, zijn college van de Volkskrant, blijft na een bezoek zeker niet achter. “Rosie”, schrijft ze, “heeft supergoeie smaak en behalve dat ze een heleboel dingen hebben die ik toevallig verrukkelijk vind en die dan ook nog eens vrijwel helemaal goed op tafel brengen. Het heeft beslist ook te maken met het duidelijke vakmanschap van de uitbaters, de liefde voor goede spullen en de ogenschijnlijke nonchalance waarmee die compromisloosheid wordt gepresenteerd. Een dot bittere, precies goed zuur aangemaakte friseesla op een gerecht met milde, cholesterolrijke kalfsragout. Een kloeke lijst cocktails op een verlept schoolkrantvelletje, waarvan je evenwel meteen ziet dat die is samengesteld door iemand die écht van cocktails houdt. Zorgvuldig gekozen charcuterie die op bestelling wordt gesneden: duroc-ham, mortadella, morcilla, culatello.”

Versprille roemt niet alleen het eten, ook de levendigheid van de betrekkelijk kleine zaak spreekt haar aan.

“Als u zich door deze overpeinzing nu in een soort serene, bedachtzame setting ziet geplaatst, heeft u het mis. Rosie noemt zichzelf een ‘café restobar’ en hoewel het dinsdagavond is, lijkt het weekend lang en breed losgebarsten. Het kleine zaakje heeft een eenvoudige inrichting met een lange eetbar, een open keukentje, zeven kleine tafels en één grote. Het is open van 12 uur ’s middags tot 12 uur ’s nachts, en we vallen binnen midden in wat een beslist VrijMi-waardige Bo mag heten – gedurende de avond wordt het alleen maar drukker.”

Versprille beoordeelt Rosie met een 8,5.

Lees hier de recensie.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Marco schreef:

    Leuke zaak maar deze superlatieven kan ik niet helemaal volgen. Ik heb hier twee keer gegeten. De ene keer prima, de andere keer matig. Geen reden voor ophef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *