Hoe is het het nu met

Het mooiste meisje van de stad – Lot Wolf (76)

Door Jantine Albers / Archiefbeeld

Vrouwen die ouder worden maar zich jong blijven voelen. Hoe doen ze dat? En is oud worden een straf of een zegen? In deze eerste aflevering spreekt Yontie Helders met Lot Wolf. “Wat ik niet begrijp, waarom moet je ineens boven de vijftig een ‘kort en pittig’ kapsel? Zo’n onder de douche en twee minuten föhnen hoofd?”

Hoe oud schatten mensen je?
“Meestal tien jaar jonger en vaak schrikt men als ik mijn leeftijd zeg. Laatst stond ik bij de apotheek en riep de assistente er iemand bij: ‘Er staat een fout in de gegevens van deze mevrouw, geboortejaar 1942 kan niet kloppen.’ ”

Hoe is het om ouder te worden?
“Ik heb zo rond de zestig een moeilijke tijd gehad, de jaren gingen ineens zo snel voorbij en voor ik het wist was ik weer een jaar ouder. Ik voelde het in mijn lijf, zag mijn huid verouderen en vooral mijn handen leken wel van iemand anders. Ik kon dat niet accepteren. Ik kon niet meer over een bok springen en ik was altijd een spring in ’t veld geweest. Ik heb er inmiddels vrede mee. Maar nu loop ik soms nog wel eens een stukje hard, al is het alleen maar om aan mijzelf te bewijzen dat het nog kan.”

Zijn er voordelen aan het ouder worden?
“Ja, ik hoef niet meer te werken, ik kan doen en laten wat ik wil. Het lijkt wel of ik rustiger ben geworden, ik maak mij niet meer zo druk over alles. Ik geloof dat ik liever ben geworden.”

Is je kledingstijl veranderd?
“Nee, Ik loop nog altijd op cowboy laarzen, draag leren broeken en ruige jacks. Alleen geen blote schouders en blote armen meer, maar dat zou iedere vrouw boven de vijftig niet meet moeten doen! Mooie goed zittende T-shirts met een boothals, die koop ik altijd bij Image op de Lijnmarkt.”

Wat is je geheim?
“Ik weet niet of ik goede genen van mijn ouders heb geërfd, want die heb ik nooit gekend. Wel heb ik altijd ‘s avonds mijn gezicht goed schoongemaakt met Nivea olie, hoe bont ik het die avond ook had gemaakt. Verder smeer ik altijd de crème van Jacob Hooy op mijn gezicht: €5,95! En voor dat geld smeer ik ook meteen mijn nek, décolleté en armen in. Dat zou ik met een potje van 80 euro niet zo snel doen. Ik heb alle dure merken geprobeerd maar deze crème blijft mijn favoriet. Verder is mijn rode lippenstift mijn handelsmerk: Russian red van MAC. Ik heb mijn dochter laten beloven dat ik ook mijn kist in wil met knalrode lippen.”

Golf, tennis of yoga?
“Niets, ik wandel met onze hond Mees door het park, poets mijn huis en fiets. Ik ben trouwens ook dol op autorijden: ik rijd het liefst op de linkerbaan en ik rij nog altijd als Kate Moss.”

Wat vind je van de Utrechtse vrouw?
“Meestal een beetje tuttig gekleed: beige, grijs of zwart. Maar de laatste tijd zie ik toch ook veel vrouwen op sneakers met een gekleurd leuk jack en een vrolijke sjaal, het wordt beter. Maar wat ik niet begrijp, waarom moet je ineens boven de vijftig een “kort en pittig” kapsel? Zo’n onder de douche en twee minuten föhnen hoofd? Je hebt nu alle tijd om je haar te krullen en in model te föhnen en heb je ineens haar dat handig is als je drie kinderen naar school moet brengen. Goed, je haar wordt dunner en daarom draag ik graag een turban en mijn haar in een staart.”

Aan welke andere vrouw geef jij het stokje door?
“Aan Imke van Geel, mede-eigenaresse van kledingzaak Image. Zij ziet er ook altijd goed verzorgd uit en ik zou haar tips en tricks wel eens willen horen.”

Door Jantine Albers / Archiefbeeld

 

Laat uw reactie achter

Reactie

3 reacties

 • Susan schreef:

  Wat een ontzettend leuke rubriek. Ik zie haar wel eens fietsen in Utrecht, inderdaad een en al levenslust.

 • Wil schreef:

  Kom ook uit Utrecht en idd waarom zou je niet je haar lang dragen?
  Het mijne is zo langzamerhand spierwit en ik krijg vaak complimenten .
  Onlangs was ik op Malta ,een oudere dame in een restaurant zie tegen mij, you,re a pleasure to look at.!
  Dus leg je er niet bij neer dames, werk aan je uiterlijk zonder daarbij op een tiener te willen lijken, dat is ook goed voor de binnenkant. Fijne feestdagen!

 • Aart schreef:

  Lot is mijn heerlijke buurvrouw, leuk om haar in deze rubriek te zien. inderdaad een vrouw met power en een groot hart.Iemand die vol in het leven staat en eruit haalt wat erin zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *