Hiske Versprille recenseert Maeve

De Volkskrant beloont een heel plezierige avond bij Utrechts restaurant Maeve met een 8-

Op onze vraag eerder dit jaar welk Utrechts restaurant in aanmerking komt voor een Michelinster werd Maeve aan de Kromme Nieuwegracht veel genoemd. In korte tijd werd deze zaak van Tommy Janssen en Vera Voorend een begrip onder liefhebbers van de betere keuken. Hiske Versprille, culinair recensent van de Volkskrant, is eveneens onder de indruk en deelt vandaag een 8- uit.

“Janssen maakt verfijnde, elegante bordjes eten met veel groen – alles keurig binnen de lijntjes van de fine diningmaar héél zorgvuldig uitgevoerd” schrijft Versprille.

“Voorend is een uiterst attente en vaardige gastvrouw en een stralende verschijning, een plezier om aan tafel te hebben. Ook de sommelier is een leuke kerel, die met groot enthousiasme en hier en daar een theatraal handgebaar zijn wijnen schenkt.”

Enthousiast is Versprille over de voorgerechten.

“De voorgerechten zijn erg goed: de vleeseter krijgt een torentje voorbeeldig met de hand gesneden kalfstartaar met rauwe langoustine; een slaatje van granny smith en komkommer (de beloofde zuring was blijkbaar op); en een soort ring van mierikswortelcrème die de boel van fijne pit voorziet.”

Lyrisch is ze over het gerecht van verschillende tomaten en de anjouduif.

“Prachtig is het lauwwarme gerecht van verschillende tomaten: gepekeld, als chutney, gepeld en met velletje, alle overgoten door een heldere tomatenbouillon. Het is een ogenschijnlijk ingetogen maar razendknap gebalanceerd gerecht waarin van alles aan combinaties, texturen en aroma’s te ontdekken valt.”

“Het hoofdgerecht is een heerlijke, op het karkas gegaarde Anjouduif met een ontzettend goede jus van duif, oolongthee en lekker veel koriandezwarte peper, wat zorgt voor wat extra fijne bitters, pit en complexiteit. Erbij krijgen we een schaaltje met het gekonfijte pootvlees gemengd met cantharellen onder aardappelschuim.”

Afsluitende conclusie van Versprille: “De paar herhalingen in het ingrediëntengebruik en de onnodige, frutselige toevoegingen zien we graag door de vingers. We hebben een heel plezierige avond gehad bij Maeve.”

Lees hier de recensie.

Redactie

Eén reactie

Reageren
  1. Gisteren ook een fantastische avond gehad. Met interessante wijn combinaties. We werden een beetje uit onze comfortzone gehaald, maar de beloofde smaaksensatie spijs en wijn was volkomen terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *