Maatschappelijk-cultureel podium

De Kargadoor slaat in jubileumjaar nieuwe weg in

Maatschappelijk-cultureel podium De Kargadoor bestaat dit jaar 60 jaar, en dat willen ze niet ongemerkt voorbij laten gaan. Er komt een nieuwe programmering, en 2019 zal in het teken staan van themamaanden. Vrijdagavond 8 februari wordt het jubileumjaar officieel geopend door wethouder Anke Klein. 

Onder andere de Aksiekist zal worden geïntroduceerd tijdens de openingsavond: deze Aksiekist zal in 2019 op tour gaan door Utrecht en omstreken om maatschappelijk betrokkenen een podium te bieden en mensen met elkaar in gesprek te laten komen.

Na de officiële opening zet De Kargadoor haar deuren open voor iedereen die langs wil komen. De programmering van ’60 jaar: laat je horen!’ is in handen van De Komijnen en Utrecht College Tour. Er zal ook een Maak-Verschil Markt zijn, en De Kargadoor introduceert de OP TIJD NAAR HUIS-DISCO; een Silent Disco in de werfkelder met DJ Cutlesley en 60 jaar alternative.

Aksiecentrum
Het maatschappelijk-cultureel podium wil tijdens het jubileumjaar de positie innemen die de stichting in het begin van haar bestaan ontwikkelde. Communicatiemedewerker Gracia Visscher: “We willen eer doen aan het Aksiecentrum wat De Kargadoor ooit was. Dit doen we door onze programmering te koppelen aan onze waarden en zo Utrecht en haar bewoners te inspireren en te verrijken. Zo gaan we in maart in zee met The Women’s March NL, vieren in mei de vrijheid en verklaren Utrecht duurzaam in oktober.”

De Kargadoor zal daarom dit jaar veel tijd steken in nieuwe samenwerkingen, programmering in het karakteristieke pand aan de Oudegracht en daarbuiten. “Zo hopen we meer mensen te bereiken, meer mensen in dialoog te brengen en uiteindelijk te verbinden. Dat heeft De Kargadoor altijd willen doen.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *