Aksiepodium

Crowdfunding voor nieuw podium Kargadoor

De Kargadoor introduceert dit najaar een nieuw podium in de foyer van het karakteristieke pand aan de Oudegracht. Om dit podium en een verbouwing van de foyer te financieren is het onafhankelijke podium een crowdfunding actie gestart op het platform Voor Je Stadsie.

Met het nieuwe Aksiepodium, groot genoeg voor één persoon, wil De Kargadoor hét podium bieden aan de bewoners van Utrecht. Hiermee stelt de stichting verbinding, dialoog en cultuur centraal in haar programmering. Coördinator Communicatie en Programmering, Gracia Visscher: ”De Kargadoor is al zestig jaar een plek voor Utrechters die hun stem willen laten horen, een boodschap willen uitdragen of simpelweg willen verbinden met gelijkgestemden. Met het nieuwe Aksiepodium geven we deze stemmen een plek, in het hart van ons bijzondere pand.”

Naast een nieuw podium krijgen de bar en foyer ook een nodige update. Grote pilaren worden gesloopt en de kenmerkende rode ‘cabine’ wordt kleiner. ”De verbouwing is hard nodig. We groeien hard en willen al onze bezoekers de ruimte geven in de bar en foyer om langer te blijven plakken. Met deze verbouwing hopen we de gezelligheid van onze werfkelder naar boven te brengen. Een plek waar je ’s avonds kunt borrelen, deelnemen aan een dialoog of een muzikale act kunt ontdekken”, aldus Visscher. 

Om de verbouwing en het nieuwe podium mogelijk te maken is de onafhankelijke organisatie een crowdfunding actie gestart. Geïnteresseerden kunnen nu via het platform Voor Je Stadsie doneren in ruil voor een tegenprestatie naar keuze. Op zondag 15 september wordt tijdens het KargaFestival de nieuwe foyer en het Aksiepodium officieel geopend. ”Doneren kan al vanaf 10,-. Als onafhankelijk podium zonder structurele subsidie helpen alle kleine beetjes. We doen het samen, dit motto is altijd deel van De Kargadoor geweest.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *