Een update van dB's

dB’s op de Vlampijpstraat… What’s next?

Work in progress

Op 25 april sluit dB’s haar deuren voor muziek in het oude pand. Niet veel later gaat de nieuwe locatie aan de Vlampijpstraat open. Hieronder een update van dB’s.

 De deadline van 1 mei komt langzamerhand in zicht en we vlammen hard door op de nieuwe locatie. De eerste betonvloeren liggen er glad bij, muurtjes herrijzen uit het niets en ook de zaal krijgt steeds meer vorm. Je begint het écht voor je te zien. Kort gezegd: de bouw is dus in volle gang en we kijken er enorm naar uit om jullie de progressie aan de Vlampijpstraat te tonen. Op 7 april is de laatste officiële open dag voordat we de nieuwe locatie in gebruik gaan nemen. In tegenstelling tot de glitter and glamour die Perla Palace voor ons had achtergelaten, is er de afgelopen maanden keihard gewerkt om de locatie functioneel te krijgen voor onze muzikanten en concertbezoekers. 

Studio Moskou zal haar intrek nemen en ook Roots Rock Kitchen zal binnenkort van start gaan om de heerlijkste vegan maaltijden te bereiden. Over concerten gesproken: Stichting Ruis heeft inmiddels zoals vanouds mooie shows aangekondigd op de nieuwe locatie en er zal soms geïmproviseerd moeten worden. Jaja, we houden het spannend. We streven ernaar om minimaal tien oefenstudio’s operationeel te hebben zodat de eerste lichting muzikanten de goed geïsoleerde ruimtes in gebruik kunnen nemen. Muziekschool Backstage rolt vanuit het CAB-gebouw naar VLP 63 om hun muzieklessen door te zetten. Daarnaast is er nagedacht over de verbreding van onze doelgroep, waarbij o.a. producers en content creators ook hun plek kunnen vinden binnen het nieuwe dB’s.

De exacte datum van de officiële opening zal afhangen van een stukje afbouw dat we samen met vrijwilligers en professionals aan gaan pakken. Sympathisanten en steunbetuigers die graag een steentje bij willen dragen aan de bouw van het nieuwe dB’s kunnen zich aanmelden via vlampijpstraat@dbstudio.nl. Vrijwillige ervaren bouwvakkers en installateurs zijn met name nodig in deze fase. Naast de bouw moet er ook het een en ander verhuisd worden. Ook hierbij doen wij een oproep aan vrijwilligers. Dat het groots gevierd gaat worden staat buiten kijf. Wat er te horen en te zien is houden we nog even geheim. Daarnaast zal er op zondag 5 mei en XL-editie georganiseerd worden: de eerste open dag nadat we over zijn gegaan vanuit het CAB-gebouw. Verwacht muziek, gezelligheid en vooral veel veranderingen.

Belangrijke data:

  • 7 april vanaf 15:00: Open Dag #4 met live optreden van JESCO
  • 25 april: dB’s sluit haar deuren voor muziek in het CAB tbv demontage en verhuizing.
  • 27 april: eindfeest in het CAB-gebouw, info volgt 

5 mei vanaf 15:00: Open Dag VLP 63 XL: met live optredens van THE BLUE GRASS BOOGIEMEN + MCKINLEY JAMES (USA)

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *