Verhuizing niet voor zomer 2022

dB’s verhuist naar het Werkspoorkwartier

Hoe moet het verder met dB´s? Dat was de vraag nu het bedrijventerrein de komende jaren verandert in een groene stadswijk. Na een periode van onzekerheid is er nu duidelijkheid. dB’s verhuist naar het Werkspoorkwartier.

Eigenaar een oprichter Paul den Brabander sprak tegenover De Nuk recent zijn zorgen over de toekomst uit.

“Er is altijd sprake geweest, in woord en intenties, dat dB’s behouden moest blijven. Hoe dat in het nieuwe gebouw verwezenlijkt moet worden, welke kosten dat met zich meebrengt en hoe zich dat verhoudt tot de woningen op en om het gebouw is nu aan de orde. Dit valt voor het consortium tegen en dat is nog niet zomaar gedaan.”

De toekomst blijkt er vandaag positief uit te zien. Op facebook laat Den Brabander weten dat er een nieuwe plek in het Werkspoorkwartier is gevonden. Lees hieronder zijn bericht.

“Na overleg met de projectontwikkelaars van de Cartesiusdriehoek, MRP en Ballast-Nedam, blijkt de beste optie voor dB’s een verhuizing te zijn uit het CAB-gebouw. We willen graag in deze buurt blijven en zijn daartoe bezig in het snel ontwikkelende Werkspoorkwartier, aan de overkant van de Cartesiusweg.

Samen met de enorme steun van de Gemeente Utrecht hebben we de projectontwikkelaar weten te overtuigen van het belang van dB’s voor Utrecht, op het gebied van muziek maken en muziek beleven. Of het nu gaat om amateurs, professionals, leerlingen, docenten of concertgangers: jarenlang komen veel mensen met plezier naar dB’s. Niet alleen de oefenstudio’s, maar ook de concertzaal, het café, opnamestudio Moskou, eetcafé Roots Rock Kitchen en muziekschool Backstage verhuizen met ons mee.

We willen jullie, fans, gebruikers en bezoekers, bedanken voor de enorme steun die we de afgelopen periode in dit moeilijke proces hebben ervaren! Alleen was het ons nooit gelukt om zo ver te komen.

De komende periode gaan we aan de slag met de uitwerking van de plannen en in de tussentijd blijven we open in het CAB-gebouw, zo lang als het mogelijk is. We verwachten niet voor de zomer van 2022 te verhuizen. Onze focus voor de toekomst is om niet alleen dB’s te behouden, maar ook de ongedwongen sfeer. Zodat we ook dan weer een plek zijn waar iedereen zich thuis voelt. We danken allen die bijdragen aan het voortbestaan van onze tent en laten snel meer van ons horen!”

Lees hier ons eerdere artikel over het belang van dB´s.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *