Praalpaleis aan de Vlampijpstraat wordt muziektempel

Inkijkje bij nieuwe locatie dB’s in huwelijkslocatie Perla Palace

Perla Palace wordt dB’s

Praallocatie Perla Palace aan de Vlampijpstraat wordt dit jaar omgebouwd tot het nieuwe dB’s, bekend van de oefenstudio’s en kleine zaal. Zondag 7 januari waren vaste bezoekers van dB’s welkom in de nog niet verbouwde megazaal van partycentrum PP. Het werd een gezellige middag vol muziek, maar waarbij de bezoekers niet helemaal op hun plek leken.

Het leek wel een bijeenkomst van vleermuizen, zoveel mensen in zwarte kleding bij elkaar. De vaste bezoekers van dB’s mogen dan van donkere kleding houden, dat betekent niet dat de stemming duister was. In tegendeel, het werd (niet alleen door de goedkope drankprijzen) een zeer geslaagde middag. Dat kwam ook zeker door de vele muziek, zoals van de knettergekke Rotterdamse artiest Harry Merrie.

Het publiek stond echter in schril contrast met het interieur. De hoeveelheid glitter&glam deed veel aanwezigen pijn aan de ogen, zoveel wit nepmarmer, blingbling van kroonluchters en andere strass diamanten versieringen vind je in Perla Palace. Nederlanders zouden het interieur kitsch noemen, voor veel mensen was dit echter jarenlang de locatie waar ze de mooiste dag van hun leven beleefden met zeer grote groepen. Naar verluidt wilde de eigenaar helemaal niet af van zijn prachtpaleis, maar haalde een flinke zak geld hem toch overstag.

Podium dB’s zit al jaren in het CAB-gebouw aan de Cartesiusweg. Omdat hier een luxe nieuwbouwwijk komt, moet de muzieklocatie weg. De vastgoedontwikkelaars van het gebied betalen mee aan de verbanning, net als de gemeente Utrecht. Dankzij dat extra geld kan er op de nieuwe locatie, waar projectontwikelaar Popal Real Estate nu de eigenaar is, flink verbouwd worden. Dat is ook wel nodig ook, want de locatie doet uitgeleefd aan.

Bedoeling is dat er een grote popzaal komt net na de entree, aan de andere kant van het gebouw komen dan twee verdiepingen met geluidsdichte oefenzalen. Een deel zal bestaan uit nieuwbouw. De huur op de nieuwe locatie gaat wel omhoog voor dB’s, dat wordt doorberekend in de huur voor de ruimtes. De huur voor een studio kost nu nog 50 euro per drie uur, dat wordt verhoogd met tien procent naar 55 euro per drie uur. Nog steeds een schijntje in de Randstad voor een oefenruimte.

Alternatief

Tijdens de open middag hing een goede sfeer, vooral omdat heel veel mensen elkaar al kennen via andere alternatieve tenten in Utrecht, zoals Acu, Ekko, het inmiddels gesloten Boothill of oude Tivoli aan de Oudegracht. De meeste aanwezigen hadden wel vertrouwen in de nieuwe locatie, omdat de plek op steenworp afstand ligt van de oude locatie. Aan het Werkspoorkwartier hoeft men niet te vrezen voor klachten van buren, er zijn geen directe omwonenden, de buren zijn een carwash en een coffeeshop. Daarom kan er ook een terras komen, zoals dat ook bij de huidige locatie is.

Nieuwbouw

Op de plek van het huidige dB’s zou eerst een overdekte foodmarket komen, toen werd dat veranderd naar een plan voor een biologische supermarkt, inmiddels gaan de geruchten dat er een Jumbo in komt. Bovenop het gebouw komt een woontoren met ongeveer 250 woningen. De bouw staat gepland voor het voorjaar van dit jaar, maar zal mogelijk pas na de zomer plaatsvinden.

De huur aan de Cartesiusweg wordt 1 mei opgezegd, dus er is ongeveer vijf maanden de tijd voor de verbouwing. Mogelijk worden de eerste studio’s op de nieuwe locatie al in april verhuurd.

Tessa Heerschop

3 reacties

Reageren
  1. Huur per 1 mei opgezegd, da’s niet vijf maanden de tijd voor de verbouwing maar ongeveer drie en en half want de verbouwing is nog niet eens begonnen.
    Een flinke uitdaging dus.

  2. “Het leek wel een bijeenkomst van vleermuizen, zoveel mensen in zwarte kleding bij elkaar. ”

    Toen ben ik gestopt met lezen. Dit heeft niets met journalistiek te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *