CTF

Café Theater Festival Utrecht zoekt aanstormend talent

Arnhemse Meisjes in taplokaal Gist

Van 5 tot en met 8 maart 2020 beleeft het Café Theater Festival Utrecht zijn zeventiende editie. Nu doet het festival een oproep aan aanstormend theater- en danstalent om zich in te schrijven voor de komende editie. Het CTF richt zich op professionele makers die aan het begin van hun carrière staan en gemotiveerd zijn om een eigenzinnige voorstelling in een Utrechts café te maken.

Na een selectie van 28 gezelschappen of makers wordt het gepitchte concept uitgewerkt voor een van de deelnemende cafés. Tijdens het festivalweekend, waarin in totaal ruim 19.000 bezoekers voorstellingen bijwonen – waaronder ook scouts en programmeurs van andere festivals en podia – spelen ze de voorstelling over vier dagen tijd zo’n acht tot tien keer.

Door deelname aan het festival ontwikkelen de artiesten hun eigen signatuur, breiden ze hun netwerk uit en presenteren ze zichzelf aan een nieuw publiek. In hun maaktraject worden de gezelschappen artistiek maar ook zakelijk begeleid in de Café Theater Fabriek met een eigen artistieke coach en workshops gericht op artistieke ontwikkeling, publiciteit en ondernemerschap. Daarnaast worden er aan het einde van het festival verschillende prijzen uitgereikt, waaronder de publieksprijs en de juryprijs. De winnaars daarvan gaan op een landelijke tour om hun winnende voorstelling te spelen.

Het Café Theater Festival streeft ernaar de diversiteit in het programma nog verder te vergroten. De organisatie werkt daarvoor samen met de organisatie voor urban dance in Utrecht Freedom City en nodigt makers van urban dans en theater nadrukkelijk uit zich aan te melden. Daarnaast trekt het Café Theater Festival Utrecht in 2020 actief de Utrechtse wijken in en zal het festival voorstellingen in Overvecht en Lombok programmeren.

Door het jaar heen presenteert het festival Best of CTF on tour, waarin de winnende festivalvoorstellingen door het hele land te zien zijn. Ook presenteert het CTF Utrecht op zondag 15 september tijdens het Uitfeest de voorstellingen There is nothing, but there is something van Sherise & Giane Strang en Internal Jogging van KNOT Kollektiv, die beide voor het Café Theater Festival Utrecht 2019 werden gemaakt, te zien in de Stadsschouwburg Utrecht.

Bart Klop en Maarten Hopman wonnen als duo Bart en Maarten in 2019 de publieksprijs. Kijk hier  naar hun oproep aan artiesten om mee te doen.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *