Lentebier Festival

Bierfestival terug op het Ledig Erf: minder grootschalig en intiemer

  • Door Redactie
  • |
  • 10 maart 2020
  • |
  • 1 reactie

Het bierfestival op het Ledig Erf kunnen we zonder overdrijven de moeder van alle bierfestivals noemen. Toen de organisatie er in 2016 besloot er mee te stoppen, was dat voor de bierliefhebbers dan ook een mededeling van enig belang.

Erg lang hoefde er niet getreurd te worden, want met de opkomst van het Streekbierfestival kwam er een succesvol alternatief. Maar het Ledig Erf, dat mooie plein,  bleef toch heel geschikt voor evenementen. En die gaan er weer komen, te beginnen met het Lentebier Festival op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 maart. Terug van weggeweest? Ja, maar wel in aangepaste vorm.

Sjef Stelling van het Louis Hartlooper Complex, samen met café Ledig Erf en eetcafé De Poort de organiserende partij, legt uit.

“Het bockbierfestival groeide uit zijn voegen. Het ging meer om drinken en minder om proeven. De belasting van de buurt was te groot en klachten daarover terecht. Omdat een deel van de organisatie was uitbesteed, hadden De Poort en het Louis Hartlooper Complex geen invloed op het reilen en zeilen. Dat is nu veranderd. De café’s op het Ledig Erf hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk weer de sjeu terug te brengen op het plein. Het Lentefestival is daar het begin van. Deze keer echter niet zo massaal als vroeger. Alles speelt zich af op het terras van café Ledig Erf. Dat wordt met hekken afgezet, zodat we de toestroom kunnen beperken. Het festival wordt intiemer en de nadruk ligt op genieten. Er zullen goede Utrechtse bands optreden, die worden geboekt door Siebe van Rijswijk. Hij is ook programmeur van Café Stathe. En de burgers komen van de foodtruck van meneer Smakers. Het Ledig Erf gaat op een relaxte manier de start van de lente vieren.”

En er komt meer?

“Ja, we willen ook weer iets organiseren tijdens Koningsdag. En mogelijk ook als de Vuelta naar de stad komt. Maar zoals bij het Lentebier Festival doen we dat in overleg met de buurt. Het moet ook voor hen een feest zijn.”

Tijdens het Lentebier Festival presenteren Brouwerijen Oedipus, Brouwerij het IJ, Delirium, Homeland, Frontaal, Brouwerij Breugem, Bird Brewery, Levebre, Jopen, Texels, Brand, Kompaan en De Leckere  hun lentebier op het festival.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *