Thuistips

Wat kan ik doen? Tips voor thuis

Op twitter is cabaretier, schrijver en presentator Oscar Kocken zijn eigen talkshow gestart

Normaal verschijnt hier elke week een lijst met dingen die je buitenshuis kunt doen. Deze week gaat het iets anders. Alle culturele activiteiten gaan niet door. Dit zijn de  die je thuis kunt doen en volgen.

Kijk mee met Klap van de Molen
Podcastmaker David Achter de Molen zendt op vrijdag 20 maart vanaf 20:30 een speciale editie van zijn podcast Klap van de Molen uit. Tijdens deze kroegeditie kunnen kijkers meechatten en bellen met de kroegmobiel om jouw favoriete nummer aan te draaien. Dat is allemaal hier te zien.

Quarantaine met Kocken
De Utrechtse cabaretier, schrijver en presentator zag door de coronamaatregelen veel van zijn werk verdampen. Om de pijn een beetje te verlichten bedacht hij een Twittertalkshow. Een plek waar hij mensen interviewt, maar dan zonder tafel en camera’s. De ‘uitzendtijden’ zijn onregelmatig, dus houdt zijn twitteraccount in de gaten.

Streams TivoliVredenburg
In de zalen van TivoliVredenburg gebeurt de komende weken niets. Alle concerten zijn verplaatst of afgelast. Maar de afgelopen jaren zijn er veel bijzondere opnames gemaakt in het gebouw. Elke dag om 20.00 uur laten ze zo’n opname zien op hun Facebookpagina. Eerder deze week lieten ze onder andere een opname van Reinbert de Leeuw en Girl Band zien.

Gestreamde rondleiding Vandestreek
Als jij niet naar de rondleiding komt, komt de rondleiding naar jou. Op zaterdag 21 maart kun je vanuit huis de brouwerij van Vandestreek bekijken. Op Facebook en Instragram nemen ze iedereen gratis mee op een ronde door hun gebouw. Zelf de proeverij doen ze op afstand. Hier is meer te lezen over dit initiatief.

Gratis luisterboeken
Boeken lenen bij de bieb zit er de komende tijd niet in. Daarom kan iedereen nu gratis luisterboeken downloaden. Een abonnement is niet nodig en de selectie luisterboeken is flink uitgebreid. Meer informatie en de titellijst is hier te vinden. Daarnaast is het voor leden van de bibliotheek nog wel mogelijk om e-books te lenen.

 

Bas Koppe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *