Thuistips

Wat kan ik doen? Meer tips voor thuis

Normaal verschijnt hier elke week een lijst met dingen die je buitenshuis kunt doen. Maar omdat alle (culturele) evenementen tot 1 juni zijn opgeschort, volgt hier een tweede lijst met dingen die je thuis kunt doen of bekijken.

Utregticana online
Utregticana van Jan van Piekeren gaat ondanks alles gewoon door. Het enige verschil is dat er nu een beeldscherm tussen de artiest en het publiek zit. Voor de editie van vrijdag 27 maart heeft hij zelfs een aantal extra muzikanten weten te strikken.

Dit is te volgen via de social media-kanalen van de Kargadoor.

De Grote Sencity Quarantaine Show
Sencity is normaal een groot festival in TivoliVredenburg. Met een aantal aanpassingen hebben zij dat nu tot een online talkshow teruggebracht. Natuurlijk is er veel aandacht voor doven en slechthorende cultuur. Het programma wordt gepresenteerd door Oscar Kocken en er zijn muzikale bijdrages van onder andere The Jerry Hormone Ego Trip.

Meer informatie is hier te vinden.

Op vrijdag 27 maart kun je in je eigen huiskamer genieten van de liedjes van Sofia Dragt. Haar muziek wordt omschreven als betoverend met een klassieke twist. Hoe dat klinkt is vanaf 20.00 uur te horen op de Facebookpagina van Socialrun.

Meer informatie is hier te vinden.

Le Guess Who?-archief
Festival Le Guess Who? heeft een groot archief met optredens. Een selectie hiervan is te bekijken op hun youtubekanaal. Afgelopen week zetten zij hier een gedeelte van de show van het duo Lightning Bolt online.

Meer shows zijn hier te vinden

Speciale muziekles
Speciaal voor deze periode biedt De Utrechtse Muziekschool (DUMS) een programma aan voor de oudere Utrechter die nu een instrument wil leren spelen. De muziekschool zorgt voor de instrumenten en dat deze telkens schoon worden gemaakt voor ze bij de deelnemers worden bezorgd. De eerste les is op 30 maart.

Aanmelden voor de lessen kan hier.

Bas Koppe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *