Uittips

Waar kan ik heen? Opening bibliotheek, Synthese, Özcan Akyol

Ieder weekend is er van alles te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je ook bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.

Eus bij Broese
Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus, komt op zaterdag 14 maart naar Broese om een korte lezing te geven over zijn Boekenweekessay ‘Generaal zonder leger’. In dit boek ventileert hij zijn kritische kijk op de literatuurwereld en de boekverkopers. Na afloop signeert hij.

Aanmelden voor dit gratis evenement kan hier

Openingsweekend van de nieuwe bibliotheek
Na het verplaatsen van alle boeken (en de andere spullen) gaat de nieuwe bibliotheek op De Neude op vrijdag 13 maart officieel open. De eerste twee dagen is er een uitgebreid feestprogramma.

Meer informatie is hier te vinden.

Pondertone in De Stad
De Utrechtse muzikant Patrick Tersteeg maakt al ruim 25 jaar muziek onder de naam Pondertone. Veel van zijn liedjes ontstonden in het café, in het bijzonder in De Bastaard waar hij zowel schreef als tekende. En op zondag 15 maart speelt hij in cafe De Stad. Het concert is gratis te bezoeken en begint om 15.00 uur.

Meer informatie is hier te vinden.

My Generation: Joy Division
Ga op reis langs 50 jaar popmuziek met een rauw randje. Dat is de vaste formule van My Generation. Tijdens de editie van zaterdag 14 maart staat de band Joy Division centraal. Dit keer zijn er niet alleen dj’s, maar de avond wordt geopend door een van de beste Joy Division-coverbands. Met de toepasselijke naam Joy Division Undercover. En die komen gewoon uit Utrecht.

Meer informatie en de kaartverkoop zijn hier te vinden.

Synthese
Op vrijdag 13 maart beleeft Synthese de tweede editie. Tijdens deze avonden worden gecomponeerde muziek en popmuziek aan elkaar gekoppeld. Deze keer gebeurt het in de Antoniuskerk met optredens van de Russisch-Amerikaanse pianist Leo Svirsky. Het eerder aangekondigde optreden van saxofoniste Laura Agnusdei gaat niet door wegens het reisverbod in Italië. Daarnaast spelen de getalenteerde organist Francesca Ajossa en de Japanse zangeres Hatis Noit, volgens The Guardian een van de grote beloften voor de komende jaren.

Meer informatie en de kaartverkoop zijn hier te vinden.

Bas Koppe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *