Uittips

Waar kan ik heen? Footprints festival, Gluren bij de Buren, Rodaan al Galidi

Khruangbin was vorig jaar de grote hit op Footprints. Beeld: Mary Kang

Ieder weekend is er van alles te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je ook bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.

Comedy Talent Award
Na de audities en halve finales is het op vrijdag 7 februari tijd voor de finale van de Comedy Talent Award. Het hoogtepunt van de wedstrijd vindt plaats in TivoliVredenburg. De winnaar speelt later dit jaar op het grootste stand-up comedyfestival van Nederland.

Meer informatie en de kaartverkoop zijn hier te vinden

Footprints festival
Op Footprints ontdek je nieuwe muziek uit alle windstreken. Dit jaar zijn er onder andere acts uit Polen, Algerije, Bahrein en India te zien op 8 februari in TivoliVredenburg. De ideale manier om je muzikale horizon te verbreden. En na de concerten is er een uitgebreid nachtprogramma.

Meer informatie en de kaartverkoop zijn hier te vinden

Bijzondere bieren
Taplokaal Gist viert dat ze twee jaar bestaan en dat doen ze met een festival waar allemaal bijzondere bieren worden geschonken. Deze bieren hebben een ding gemeen, ze zijn namelijk allemaal op houten vaten gerijpt. Op zaterdag 8 en zondag 9 februari kun je deze bieren proeven in het proeflokaal

Meer informatie is hier te vinden

Boekpresentatie Holland
Rodaan Al Galidi schreef zijn debuutroman en een dag later zakte hij voor zijn inburgeringsexamen. Inmiddels is hij Nederlander en komt zijn tweede boek Hollanders uit. In het verhaal gaat het dit keer over de mensen in het land in plaats van het land van ‘Het Systeem’.

Deze presentatie bij Broese is gratis te bezoeken. Geïnteresseerden moeten zich wel vooraf aanmelden, dat kan hier.

Gluren bij de Buren
Op zondag 9 februari kun je in verschillende Utrechts huiskamers genieten van allerlei optredens. Stippel een route uit langs bands, cabaretiers en theater. En het kost niks.

Bas Koppe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *