Huisvuil

Vuilnisman, mag deze boom ook mee? 

Eind november wijzigde de gemeente Utrecht het vuilnisophaalschema. Dat leverde in verschillende wijken dagenlang, soms tot wel een week, het trieste beeld op van opgestapelde, door huisdieren aangevreten afvalzakken. In Pijlsweerd en rond de Amsterdamsestraatweg was de ophaaldag aangepast.

Klachten over de niet opgehaalde vuilnis werden door het stadhuis daarom afgedaan met de voorspelbare mededeling ‘dat de mensen er nog aan moeten wennen’. Maar ook in wijken in Utrecht-Oost, waar de dienstregeling niet was aangepast, ging het mis. Gesprekken met de mannen op de vuilniswagen leerde dat de ophalers niet meer de ronde mogen rijden, die ze uit hun hoofd kennen. “Onze stratenkennis wordt niet meer gebruikt. We hebben een nieuwe manager. En die heeft ons allemaal een tablet gegeven, die nu de route bepaalt.” Hilarisch gevolg is dat de vuilniswagen eenrichtingsstraten tegenwoordig achterwaarts in rijdt. 

Inmiddels liggen er in veel straten ruiende kerstbomen. De gemeente had aangekondigd deze onder andere op vrijdag 11 januari op te halen. Maar wat er ook is gebeurd, de bomen liggen een dag later nog gewoon op de stoep. Misschien moet de gemeente haar eigen ophaalschema eens wat beter gaan bestuderen. 

 

(Ingezonden door een lezer)

 

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Jacqueline schreef:

    Inderdaad een bizar beeld al die aangevreten kerstbomen. In Utrecht centrum hebben we er ook last van..
    Is een logisch ophaalschema hogere wiskunde voor de gemeente Utrecht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *