Utrechts nieuws

Vernieuwde vorm asielopvang naar Kanaleneiland, Utrechtse musea doen het goed

  • Door Redactie
  • |
  • 29 december 2018
  • |
  • 1 reactie

Het Utrecht Schaakspel dat André van Schie ontwierp - Foto: Angeliek de Jonge / Twitter Nijntje

Wat gebeurt er nog meer in de stad? Een kort overzicht uit de andere media.

 

Laatste schaakspel van André van Schie levert €1.250 op

Oud-VVD-raadslid André van Schie nam vorige week afscheid van de raad. Hij ontwierp een bijzonder schaakspel, met stukken die refereren aan Utrechtse figuren en gebouwen. Hij gaf volgens RTV Utrecht vijftig sets weg aan collega’s, de rest verkocht hij binnen vijf uur uit. Het Wilhelmina Kinderziekenhuis van het UMC ontvangt de opbrengst. Het laatste exemplaar schonk Van Schie aan Serious Request (3FM), waar het spel voor €1.250 werd geveild.

 

Vernieuwde vorm van asielopvang ook naar Kanaleneiland

Na Overvecht ontwikkelt de gemeente Utrecht het project Plan Einstein vanaf januari 2019 ook in Utrecht West, voor de asielopvang aan de Joseph Haydnlaan. Samen met een groot aantal organisaties en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de gemeente een aanpak ontwikkeld waarin samen wonen, werken en leven als buurtbewoners en bewoners van het asielzoekerscentrum centraal staat.

Wethouder asiel en integratie Maarten van Ooijen geeft te kennen dat hij blij is met de uitrol. “De aanpak inspireert mensen en nodigt uit om elkaar te ontmoeten, contact te maken, verhalen te delen en zo een nieuwe, sociale gemeenschap op te bouwen.”

Lees meer op de website van de gemeente Utrecht

 

Vuurwerkverkoop gaat al hard

De vuurwerkverkoop is vrijdag van start gegaan, en loopt al als een trein. Dat is ook te horen in de stad. RTV Utrecht ging langs bij Koningsdal Vuurwerk in Utrecht, waar ook in de voorverkoop al veel verkocht werd. Op de eerste verkoopdag stond ruim vijftig man personeel vuurwerk te verkopen in de winkel. Vuurwerk wordt nog tot en met 31 december verkocht.

Lees meer op RTV Utrecht

Vuurwerkvrije zones in Utrecht

Mocht je een van de enthousiastelingen zijn die al vroeg in de rij stond voor vuurwerk, een kleine herinnering. De gemeente heeft dierenverblijven en natuurgebieden aangewezen als vuurwerkvrije zone. Het overzicht vind je hier.

 

 

Het gaat goed met de Utrechtse musea tijdens de kerstvakantie

Het nijntje museum is uitverkocht, het Spoorwegmuseum kent een enorme (jaarlijks terugkerende) drukte en het Centraal Museum scoort met Utrecht, Caravaggio en Europa. “Misschien is er nog een kaartje aan de deur te krijgen, maar dat is de gok niet waard. Het is erg druk en dat heeft, denk ik, met de feestdagen te maken”, zegt een woordvoerder van het Centraal Museum tegen AD/Utrecht.

 

Koekoek 030 brengt nieuw festival naar Utrecht

Elke zaterdag en zondag in januari, februari en maart reist het festival Koekoek 030 langs unieke en opvallende locaties van Utrecht. Het doel: bezoekers verrassen met een verzameling van talentvolle artiesten uit de Utrechtse muziek-, kunst- en designwereld.

In totaal zesentwintig locaties zullen tijdens de weekenden omgetoverd worden tot een pop-up podium voor muzikale acts. Denk hierbij aan Venster, ZIMIHC Zuilen, Karibu Café, Boulderhal sterk, De Moestuin, Krachtstation, The Food Club, Bij de Steef, Kantien, De Kromme Haring, 30 ML Coffee Roasters Leidsche Rijn, Kookkunst en Koffie, Instock, Werkspoorcafé de Leckere, Op Zuid, Averechts, De Botanische Tuinen, de Dreef, Molen de Ster, Fort Lunet IV, Oproer, Cultuur 19, Loft 88, Kringloop de Arm en Hof van Cartesius. Tevens zullen er gastexposities zijn van jonge talentvolle Utrechtse kunstenaars en of designers. Niet onbelangrijk: toegang is gratis.

Meer informatie is te vinden op de website van Koekoek 030

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *