Utrechts Nieuws

Speciale prijs voor 100-jarige mevrouw Piël. En ander Utrechts nieuws.

Drugs in pand Amerikalaan

In een pand aan de Amerikalaan zijn harddrugs gevonden. Dit gebeurde tijdens een onderzoek naar de brand die eerder in het gebouw woedde. Omdat er in het pand ook veel dure spullen stonden, bewaakte de politie het gebouw in de nacht van zaterdag op zondag.

Lees meer op de website van het AD.

Speciale prijs voor mevrouw Piël

De 100-jarige bewoonster van Tuindorp-Oost kreeg uit handen van SP-partijleider Lilian Marijnissen de Gouden Roeispaan voor haar strijd tegen de misstanden in het woonzorgcomplex. De ouderen moeten in korte tijd twee keer verhuizen omdat het gebouw gesloopt wordt. Eerder verscheen op de Nuk een serie over de misstanden bij Careyn, de zorgverlener en beheerder van Tuindorp Oost.

Bekijk meer op de website van RTV Utrecht.

Operaties uitgesteld door personeelstekort ziekenhuizen

Het Universitair Medisch Centrum (UMC) moet operaties uitstellen vanwege een tekort aan personeel. Er zijn te weinig operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en intensive care-personeel. Het UMC is niet het enige ziekenhuis dat met personeelstekorten te maken heeft. Ook in het St. Antonius ziekenhuis is een aantal operatiekamers gesloten wegens minder personeel.

Lees meer op de website van RTV Utrecht.

Veel autokraken in Utrecht

Utrecht is koploper als het gaat om autokraken. Dit blijkt uit de misdaadmeter van het Algemeen Dagblad. In de stad Utrecht vonden vorig jaar 5000 van zulke kraken plaats. Ondanks het hoge aantal is er wel een daling van vijftien procent ten opzichte van vorig jaar.

Lees meer op de website van RTV Utrecht.

Goede cijfers voor Utrechtse treinstations

Reizigers zijn positief over Utrecht Centraal.  De NS vroeg reizigers naar hun mening in de Stationsbelevingsmonitor. Hierin geeft 93 procent van de respondenten Utrecht Centraal een zeven of hoger. Ook over de andere stations in de stad zijn de reizigers te spreken. Minstens de helft geeft ook deze een zeven of hoger.

Lees meer op de website van indebuurt.

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *