Utrechts Nieuws

Gemeente erkent onduidelijkheid Goylaan, gebiedsverboden in Lombok

Beeld: Google Streetview

Gemeente erkent onduidelijkheid ’t Goylaan
Na onderzoek ziet ook de gemeente dat de verkeerssituatie bij het verkeersplein op de straat niet duidelijk is. Sinds de herindeling van de straat is er kritiek op het zogeheten voorrangsplein. De gemeente zette daarom in december een aantal camera’s neer om het verkeer te monitoren. In een rapport staan verschillende oplossingen, waaronder het opnieuw inrichten van het kruispunt. Ook moet er onderzocht worden of er minder verkeer naar de laan kan worden gestuurd door de verkeerspleinen in de buurt anders in te richten.

Lees meer op de website van DUIC

Gemeente legt gebiedsverboden op in Lombok
De gemeente mag vanaf maandag 1 april overlastgevers een gebiedsverbod opleggen. Op die manier willen zij de overlast van jongeren, drugsdealers en verslaafden in het oostelijk deel van de wijk aanpakken. Eerder bleek dezelfde aanpak succesvol in het centrum van de stad rond de Voorstraat.

Lees meer op de website van RTV Utrecht

Onderhoud brug Ravelijnpad
De brug bij het Ravelijnpad in Lunetten gaat een aantal weken dicht wegens onderhoud. De huidige brug wordt afgebroken omdat het hout in slechte staat is. Een brug met stalen wanden komt daarvoor in de plaats. Eind 2019 of begin 2020 wordt de asfaltlaag op de brug gelegd.

Lees meer op de website van AD Utrecht

Explosief gevonden op bedrijventerrein Cartesiusweg
Op maandagochtend 1 april is de omgeving van de Vlampijpstraat tijdelijk afgezet wegens de vondst van een explosief. De Explosieven Opruimingsdienst Dienst (EOD) heeft het explosief afgevoerd naar een veilige plek. De politie vraagt getuigen en mensen met camerabeelden zich te melden.

Lees meer op de website van RTV Utrecht.

Twee zaken gesloten bij onderzoek criminele activiteiten
Bij een horecazaak aan de Tiberdreef in Overvecht is de horecavergunning ingetrokken. Bij een controle bleek er genoeg bewijs voor banden met de georganiseerd misdaad. Bij een stichting aan de Bilderdijkstraat in Nieuw Engeland werd apparatuur gevonden die wordt gebruikt bij illegaal gokken. Bij tien bedrijven gaat de politie nader onderzoek uitvoeren.

Lees meer op de website van de gemeente

Utrechters testen alternatief vervoer
Vier Utrechters proberen of ze een maand lang zonder auto kunnen. Een maand lang maken zij alleen gebruik van (elektrische) fietsen en het openbaar vervoer. De gemeente wil graag dat inwoners van de stad nadenken over andere manieren van vervoer dan de auto. De deelnemers kregen op station Zuilen hun testvoertuigen uitgereikt.

Bekijk meer op de website van RTV Utrecht

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *