Utrechts Nieuws

Triton winst Varsity na 52 jaar en meer Utrechts nieuws

Beeld: Martijn van Dalen/twitter @MGvanDalen

Triton wint studentenroeiwedstrijd na 52 jaar
Studentenroeivereniging Triton heeft voor het eerst sinds 52 jaar de Varsity gewonnen. Het team van de Utrechtse vereniging was favoriet voor de overwinning omdat de toppers uit het team van het Amsterdamse Nereus niet meededen. Zij moesten trainen voor de Holland 8 die in 2020 goud moet winnen bij de olympische spelen in Tokyo.

Na de winst verzamelden duizenden mensen zich voor een optocht door de stad richting Park Lepelenburg. Ook werd de traditionele kroegjool, een feest dat de winnaars moeten organiseren, voor het eerst sinds 52 jaar weer gehouden in de sociëteit van het Utrechts Studenten Corps.

Lees meer op de websites van DUIC en DUB


Meer midden- en dure huur in Utrecht

Uit het onderzoek WoOn2018 blijkt dat er meer midden- en dure huurwoningen zijn gekomen in Utrecht. Ook is te lezen dat het scheefwonen iets is afgenomen. Naast de groei van de midden- en dure huur is ook het tekort aan goedkope koopwoningen gegroeid. De laatste keer dat het onderzoek werd gehouden was in 2015.

Lees meer op de website van DUIC


Politie treedt op tegen jongeren in Vleuterweide

De politie kwam op de Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) af wegens overlast van een groep van 25 jongeren. Vijf van hen zijn gearresteerd. Bij de actie trok de politie hun wapenstok. Volgens de jongeren was dit niet nodig, vertellen zij in het AD/Utrechts Nieuwsblad.

Lees meer op de website van het AD/Utrechts Nieuwsblad

 

Verhuizing bibliotheek Parkwijk
De bibliotheek verhuist van Parkwijk naar Leidsche Rijn centrum. Tijdens de laatste dag konden bezoekers spelletjes spelen en soesjes eten. De nieuwe locatie gaat op dinsdag 23 april open. In de nieuwe bieb worden ook voorstellingen en debatten gehouden.

Bekijk meer op de website van RTV Utrecht

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *