Raad van State

Verbreding A27 bij Amelisweerd gaat niet door

  • Door Redactie
  • |
  • 17 juli 2019
  • |
  • 1 reactie

De Raad van State heeft de bezwaren tegen de verbreding van de A27 bij Amelisweerd gegrond verklaard. Dit betekent dat het besluit van de minister van Infrastructuur en Milieu wordt vernietigd.  Dat meldt RTV Utrecht.

Een woordvoerder van de Raad van State zegt tegen RTV Utrecht dat dit betekent dat het plan dat er nu ligt van tafel is. De minister zal met een andere motivering moeten komen om de snelweg alsnog te verbreden.

De Raad van State verklaarde het Programma Aanpak Stikstof (PAS) eind mei ongeldig. Dit beleid speelt een voorname rol in diverse rechtszaken over grote projecten op snelwegen, zoals de verbreding van de A27 en de A12 op de ring Utrecht. Het stikstofbeleid ligt aan de basis van tal van vergunningen, maar is volgens de Raad van State in strijd met Europese regels. Het biedt namelijk geen garanties dat de schadelijke uitstoot van stikstof daadwerkelijk wordt beperkt.

Er wordt op twitter uiteraard flink gefeest. (maar niet door iedereen)

Heel goed nieuws voor al die inwoners die zich hier jarenlang met hart en ziel voor hebben ingezet! Zij krijgen eindelijk hun gelijk. Geen verbreding en Amelisweerd wordt niet gekapt! Nu nog de snelheid omlaag ???

Gefeliciteerd Geweldig nieuws. Eindelijk. De inzet van alle actievoerders werd beloond. Meer groen minder CO2: We zijn er nog niet. Ik hoop dat de minister zich erbij neer legt.

Mooi nieuws! De A27/A12 mag niet breder worden. Dat betekent dus minder stikstof, gezondere lucht, minder ruimte voor vervuilende auto’s en geen onnodige bomenkap. ??? Bedankt iedereen die zich hier de afgelopen jaren keihard voor heeft ingezet! ?

  heeft geretweet

Geweldig nieuws! Leefbaarheid en natuur hebben prioriteit. Hier maakt net zoals vele anderen al jaren hard voor. Prachtig nieuws dat dit nu erkend wordt! Morgen stel ik in mondelinge vragen over dit mooie besluit.

Een goede doorstroming op de A27 is van belang voor de stad en de regio. De uitspraak van de Raad van State leidt tot kostbare vertraging in het aanpakken van de leefbaarheid in en rond de stad. De Minister is wat ons betreft nu aan zet om de plannen beter te onderbouwen.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Jan Jaap Geusebroek schreef:

    Stomme VVD.
    Bedenk eens wat creatievers dan ons hele land te asfalteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *