Muziek

Utrechtse band Figgie uitgenodigd voor optreden in Turkije

 • Door Redactie
 • |
 • 27 maart 2019
 • |
 • 2 reacties

Beeld: Mart Lier

De Utrechtse band Figgie is gevraagd om in Turkije te komen spelen op het Dutch Ding-a-Dong festival. Ook de band Canshaker Pi zal van de partij zijn. Het is het eerste buitenlandse avontuur voor de band.

“Ik weet niet precies hoe ze bij ons terecht zijn gekomen”, vertelt zanger en gitarist Paul Scheenstra. “Het kan zijn dat ze het via onze boeker hebben gedaan. Of dat het naar aanleiding is van de optredens die ik vorig jaar solo in Indonesië heb gedaan.” Toen speelde Paul daar met singer-songwriter Emil Landman. De avond waarop de bands spelen is georganiseerd door het Nederlandse consulaat in Turkije.

“Het voelt als een cadeautje”, zegt hij over de uitnodiging. “Dat we er met z’n allen naar toe mogen en dat we er ook nog eens mogen optreden. Als je als muzikant ergens op vakantie bent, denk je wel eens ‘het zou heel gaaf zijn als we hier mogen optreden’. Wat het ook heel leuk maakt is dat we samen met de band Canshaker Pi gaan. Dat zijn heel goede muzikanten. En ik ken hun gitarist, Cees Paris, van vroeger uit Zutphen, waar ik oorspronkelijk vandaan kom.”

Het optreden in het buitenland heeft wel zijn beperkingen. “Er staan daar spullen voor ons, want wij kunnen niet alles meenemen. Waarschijnlijk alleen handbagage. Dat betekent dus alleen gitaren, een basgitaar en de bekkens van de drummer. Toetsenist Roy van Rosendaal neemt een klein keyboardje mee en download een app op zijn iPad.”

“Ik hoop dat de boodschap overkomt, want het is natuurlijk wel Nederlandstalig. Als we met z’n vieren op het podium staan genereren we veel engergie. En we laten zien dat we het leuk hebben met elkaar.”  Overigens spreekt  Paul wel een beetje Turks. “Ik heb drie jaar in een Turks restaurant gewerkt.”

De stickers met het logo van Figgie hangen inmiddels door heel Utrecht. En binnenkort ook in Istanbul. “We gaan twee dagen eerder om fanatiek te stickeren. De posters laten we thuis, omdat we alleen maar handbagage mee kunnen nemen.”

Figgie en Canshaker Pi zijn niet de enige bands die uitgenodigd zijn om te komen spelen. Ook de acts Kraak en Smaak, Klangstof, Rosemary & Garlic en Pitou spelen eind april en begin mei in Istanbul.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

 • Pim & Johanna schreef:

  Nou leuk dat ze een cadeautje krijgen maar laten ze dan ook maar flink uitpakken!

 • nel de greef schreef:

  ha ha moeder van Jos den Braber sprak moeder van Cees.. ja ja zo gaat dat in Zutphen. Ik ben trots op jullie. Go for in in Turkije!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *