zintuigprikkelende variant op walk the line

Sencity Festival: beleef muziek met tolk Nederlandse Gebarentaal en trillende dansvloer

Sencity Festival 2019

Sencity Festival slaat op 24 juli de handen ineen met TivoliVredenburg voor een heel speciale editie van Walk The Line. Deze zintuigprikkelende variant is een voorproefje van het festival dat op 18 september plaatsvindt. 

TivoliVredenburg introduceerde tijdens de eerste lockdown in 2020 een nieuw concept: Walk The Line. Bezoekers krijgen een twee uur durende tour door het gebouw van TivoliVredenburg. In groepen van maximaal 50 personen word je rondgeleid door de medewerkers van het poppodium. Onderweg kom je langs vier concerten en voorstellingen in verschillende zalen. 

Muziek, dans en een talkshow 

De Utrechtse band Figgie maakt Nederlandstalige Indie-skater-rock. Alternatieve muziek met ritmisch gelaagde songs over Vincent, Nathalie, Matthijs, zwemmen, zoeken, kunnen en blijven. In intieme setting wordt Figgie vergezeld door een muziektolk. Producer en live-act Feiertag combineert elektronische muziek met live drums waarbij hij innovatieve gesyncopeerde ritmes mixt met instrumenten als de harp en kalimba. Deze spetterende show beleef je op een trillende, lichtgevende dansvloer met zintuigprikkelende verrassingen. Choreograaf Nina van der Zouwen zet beweging in om te verbinden. Samen met dove danser Riva van Baardewijk en horende danser Gaby Berger ontwikkelt ze speciaal voor Walk The Line een voorstelling over de symbiose tussen twee werelden. Niemand minder dan Oscar Kocken (Lowlands Festival, Spijkers met Koppen, Zzzzzondag) is bevestigd als host voor Handtalks. Hij interviewt zes bijzondere en inspirerende gasten tijdens de talkshow die wordt ondersteund met een tolk Nederlandse Gebarentaal. 

Zintuigprikkeling en toegankelijkheid 

Sencity Festival is een belevingsfestival geïnspireerd op het niet of minder kunnen horen van muziek. Met zintuigprikkelende faciliteiten wordt muziek vertaald naar geur, smaak, tekst, beeld en trillingen. Daarnaast worden gebarentolken, schrijftolken, muziektolken en signdancers ingezet. Informatie over de toegankelijkheid, bereikbaarheid, garderobe en betaalmogelijkheden van TivoliVredenburg vind je op hun website. 

Kaartverkoop 

De kaartverkoop voor Walk The Line: Sencity Festival start op vrijdag 25 juni om 10:00 uur via de website van TivoliVredenburg.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *