A new kid in town

Tommy den Hartog begint Restaurant 273 op de Oudegracht:”Een Michelinster is mijn droom”

Tommy den Hartog

Mazairac naar Karel V, Reekers naar Polman’s Huis en Tommy den Hartog naar de Oudegracht 273. Er gebeurt genoeg in de Utrechtse horeca.

Tommy den Hartog (32) is in Utrecht nog niet zo’n bekendheid als zijn genoemde collega’s maar buiten de stadsgrenzen heeft hij een indrukwekkende reputatie opgebouwd. Hij leerde het vak bij Chalet Royal, De Hoefslag en Restaurant Vinkeles en begon als chef-kok bij de Amsterdamse zaken Johannes en Moon. Bij Moon nam hij onlangs afscheid om een eigen zaak te beginnen op de Oudegracht, daar waar jarenlang “De Thai” was gevestigd. Op dit moment wordt het pand stevig verbouwd om in november als Restaurant 273 de deuren te kunnen openen.

Voor Misset Horeca legde Den Hartog zijn plannen uit.

“Er komt een open keuken met chefs-table, verder afwisselend lage en hoge tafels. De kleuren zijn er diep groen, brons, marmer en betonlook. Het restaurant telt ruim vijftig zitplaatsen.  Gasten kunnen er kiezen uit verschillende chefsmenu’s en à-la-cartegerechten (vis, vlees en vegetarisch). Ook komt er een kaart met verschillende bereidingen van oester en diverse bites. Den Hartog wil een laagdrempelig concept neerzetten met hoogstaande kwaliteit en mikt op een breed publiek. Zo komt er een viergangenmenu voor €49 op de kaart, dat uit te breiden is naar een zes-, tot een achtgangenmenu. Bijpassende wijnen zullen waarschijnlijk op €7,50 per glas gaan uitkomen.”

Den Hartog legt de lat hoog: “Ik heb zeker wel de ambitie om een plekje te bemachtigen in de culinaire gidsen. Een Michelinster koken is mijn droom en het zal een meerwaarde zijn voor de stad Utrecht.”

Waar jarenlang De Thai zat komt Restaurant 273.

Redactie

2 reacties

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *