liefde in een tijd van isolatie

Till April: Voorproefje van samenwerking Wouter Hamel en Lilian Hak

Wouter Hamel is terug met nieuwe single ‘Till April’, het eerste voorproefje van zijn samenwerking met zangeres/producer Lilian Hak.

Het resultaat is een eigenwijze nieuwe richting, waarin jazzy, filmisch klinkende pop gestalte krijgt binnen Hak’s vooruitstrevende, elektronische producties. Gelaagde samples en synths creëren de illusie van specifieke decors en film noir suspense.

In plaats van te kiezen voor een conventionele studio, kozen Hak en Hamel ervoor om tijdens zomer van 2020 op te nemen in elkaars huis. De intieme setting vormt een bijzonder contrast met de barokke sfeer van de liedjes die het tweetal schreef. “Een van onze gedeelde liefdes is Julie London,” vertelt Hamel, over de invloeden die zijn nog titelloze zevende album meedraagt. 

“We hielden tijdens het schrijfproces vast aan het idee om Wouter’s stem echt te laten verleiden,” voegt Hak toe. “Hij zingt zachter dan ooit op deze nummers, veel intiemer. Ik ken Wouter nog van school, dus ik ging weer naar zijn albums luisteren. En toen dacht ik: ‘Woah, zijn stem is gewoon héél mooi.’ Volgens mij moeten we de simpelheid en puurheid opzoeken. Om zo samen in een wereld te komen waar je echt voor moet zitten.”

Volgens Hamel gaat het nummer over liefde in een tijd van isolatie, een levenskracht die los probeert te breken van digitale belemmeringen. “Door corona was ik een tijdje verwijderd van mijn geliefde. Hij is Frans, hij was in Frankrijk en kon een tijdje niet weg. Het duurde uiteindelijk maar een week of twee, maar toen ging ik me wel voorstellen hoe het zou zijn als je elkaar een jaar lang niet kan zien. Het liedje gaat over het verlangen om de liefde weer te kunnen vieren en samen te kunnen zijn met de persoon waar je van houdt.”

Op 4 juni komt een duet van Wouter en Lilian uit. Als er weer opgetreden kan worden zal het album uitkomen. Wouter en Lilian zullen dan samen een tour doen.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *