De mooiste plek van de stad

Utrecht op zijn mooist: Van Lauwerecht tot dB’s

Wat is de mooiste plek van de stad? We vroegen het dit jaar aan Utrechters en het antwoord bleek soms lastig te zijn. Want er zijn zoveel mooie plekjes. Uiteindelijk viel de gekozen plek vaak samen met mooie momenten uit het verleden. Zoals bij Jan van Zanen die met veel plezier terugdacht aan de zomers aan het Amsterdam Rijnkanaal. Bij Cees Grimbergen die de momenten koesterde dat hij met een kind aan de hand en de andere in de buggy door het Zocherpark liep. En bij Saar Rypkema met haar warme jeugdherinneringen aan De Zilveren Schaats. Of de studententijd van Wouter Hamel in Springhaver.

Er werd vanzelfsprekend meerdere malen gekozen voor De Dom. Met Margot Kat gingen we de storm trotserend naar boven. Gerrit Vos was lyrisch over zijn woon/werkverkeer van zijn zaak aan de Domstraat naar woonhuis aan het Wed. En voor Tjerk Ridder is een blik op de Dom van verre afstand al magisch.

Er waren verborgen plekjes. Zo nam Erik Derksen ons mee naar de pracht van Lauwerecht en kende Jeroen van Nijnatten een paradijsje aan de Minstroom. Dankzij Terence Roelofsen ontbrak de Oudegracht niet. Hij stapte op een mooie zomerdag in de boot en zong voor ons.

Het mooiste plekje van Roswita Warmerdam ging gepaard met een stevig statement: dB’s moet blijven. We hebben van “De mooiste plek van de Stad” een selectie gemaakt. Volkomen arbitrair maar hoe dan ook leuk om terug te kijken.

Volgend jaar gaan we door met de serie. Anne van der Zwaag is de eerste kandidaat van 2021. Waar we dan gaan filmen? Dat is ook voor ons nog een verrassing.

Redactie

Eén reactie

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *