University College Utrecht

Studenten openen pop-up restaurant voor Huize Agnes

Ieder jaar runnen studenten van het Utrecht University College, onderdeel van de Universiteit Utrecht, een restaurant voor een geod doel.  Van woensdag 29 mei tot en met zondag 9 juni is het Cultural Cookery restaurant geopend op De Moestuin aan de Laan van Maarschalkerweerd.

Het geld dat in het restaurant wordt verdiend gaat naar Huize Agnes. “We hadden een lijst met verschillende goede doelen”, vertelt Summer Gadd, student aan het Utrecht University College.  “Uiteindelijk hebben we voor Huize Agnes gekozen. Zij doen veel voor vrouwen en kinderen die hier als vluchteling komen. Ze zorgen ervoor dat ze de taal kunnen leren en dat ze de juiste informatie krijgen om hier een leven op te bouwen.”

Omdat niet alle studenten van de commissie evenveel ervaring hebben met het werken in het restaurant is de kaart simpel. “We hebben een menu van drie gangen en voor iedere gang is er een vegetarische en veganistische optie. Omdat sommige mensen van de organisatie vegetariër of veganist zijn, willen we het gebruik van dierlijke producten beperken.”

Het menu is internationaal. “De chef en souschef hebben het menu onder andere samengesteld met eten dat ze uit hun jeugd kennen. Onze chef heeft ervaring opgedaan in restaurants. En ze heeft laatst voor studenten en mensen uit de buurt een traditionele Ecuadoraanse maaltijd gemaakt. Dus ze heeft al kunnen oefenen.”

Toch was het goede doel niet de enige reden voor Summer om mee te doen. “Net als een aantal anderen in de commissie droom ik er van om eigenaar zijn van een restaurant of café te worden”, vertelt ze. “De afgelopen dagen zijn stressvol geweest, maar alles gaat zoals het moet gaan.”

Het restaurant is geopend van 18.00 uur tot 22.30. Een tafel reserveren kan hier of door te bellen naar 06-427877883. Meer informatie over het restaurant is te vinden op Facebook.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *