Saamhorigheid onder jongeren en ouderen versterken

Studenten HKU maken coronaproof festival voor bewoners De Saffier

Wooncomplex De Saffier

Projectgroep tweedejaars Kunst & Economie-studenten gaat in opdracht van poppodium De Helling en in samenwerking met Stichting Welzijn Saffier, Huiskamer van de Wijk, Kaffeetaria, Socius en Portaal op zoek naar saamhorigheid en ontmoeting in anderhalvemetersamenleving.

Het lijkt wellicht lastig nu, een festival opzetten, toch gingen vijf studenten van de HKU de uitdaging aan. In het kader van het wijkprogramma van De Helling kregen zij de opdracht van het poppodium om de verschillende bewoners van het nabijgelegen wooncomplex De Saffier met elkaar te verbinden. In De Saffier wonen jongeren en ouderen samen onder een dak. Toch betekent dat nog niet dat hun wegen elkaar regelmatig kruisen. En dat terwijl hun verhalen een bron van inspiratie zijn voor bijzondere creatieve maakprocessen. 

Na veel brainstormen kwamen de studenten op het idee om verschillende activiteiten te verspreiden in het pand in festivalvorm. Hier kunnen de bewoners om de beurt, en dus coronaproof, aan meedoen, waardoor er samen aan het eindproduct gewerkt wordt. Zo hangt er een prikbord waar iedereen hun favoriete, misschien zelfgeschreven, gedicht op kan hangen, of schilderdoeken waar iedereen op kan schilderen. Daarnaast wordt gewerkt aan een gezamenlijke dans die door iedereen individueel gefilmd wordt, en maakt een fotograaf een serie van alle bewoners. 

Zo hopen de studenten en de organisaties de bewoners in deze moeilijke tijd iets te geven om naar uit te kijken en saamhorigheid onder de jongeren en ouderen te versterken. Dit alles onder de naam ‘Teaserfestival’ om te laten zien dat dit een voorproefje is voor mogelijke toekomstige evenementen in De Saffier wanneer de maatregelen worden afgebouwd. 

Het Teaserfestival vindt plaats op 27 & 28 mei aanstaande en is in verband met de huidige maatregelen alleen toegankelijk voor bewoners van De Saffier. Het project wordt mogelijk gemaakt door De Helling, HKU, Stichting Welzijn Saffier, Huiskamer van de Wijk, Kaffeetaria, Socius en Portaal. 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *